ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2013 14:23:18

Hejtman jednal s čínským velvyslancem

Hejtman jednal s čínským velvyslancem

Jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek se ve čtvrtek 28. listopadu 2013 v Praze setkal s velvyslancem Čínské lidové republiky v ČR Yu Qingtaiem.

 Jednání se spolu s představiteli čínského velvyslanectví zúčastnili také zástupci Smíšené Česko – čínské komory vzájemné spolupráce.

Hejtman Hašek na setkání představil Jihomoravský kraj jako region, který je v oblasti vědy a výzkumu nejdynamičtějším regionem v České republice. Jen do roku 2015 doputuje z evropských fondů na výzkumná pracoviště v Jihomoravském kraji přibližně jedna miliarda dolarů na rozvoj výzkumu a vývoje. Hejtman poděkoval čínskému velvyslanci za podporu při přípravě jednání – jak s Asociací krajů ČR, tak se Smíšenou Česko – čínskou komorou vzájemné spolupráce – a vyjádřil přesvědčení, že tento trend vzájemné spolupráce bude pokračovat i v následujícím období.

V roce 2012 navštívil Michal Hašek jako předseda Asociace krajů ČR Čínskou lidovou republiku a jednal s představiteli ústředních čínských institucí a také s představiteli Farmy československo-čínského přátelství. Její předseda Lv Zhenhua následně navštívil Jihomoravský kraj a jednal s hejtmanem Haškem mimo jiné o spolupráci v oblastech zemědělství, vědy, výzkumu a inovací. V roce 2010 se Jihomoravský kraj představil na EXPO v Šanghaji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama