Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2013 13:22:42

V Říčanech proběhlo XI. adventní prozpěvování

V Říčanech proběhlo XI. adventní prozpěvování

Na první adventní neděli bylo sice sychravo a mráz se plíživě snažil vetřít pod každou bundu, v říčanském kulturním centru Labuť však bylo teplo – a to nejen na teploměru.

Na první adventní neděli bylo sice sychravo a mráz se plíživě snažil vetřít pod každou bundu, v říčanském kulturním centru Labuť však bylo teplo – a to nejen na teploměru. Konalo se zde totiž XI. adventní prozpěvování – Středočeský festival adventních a vánočních tradic, který skutečně hřál i u srdce.

Pod patronací místostarostky města Říčany Hany Špačkové předvedl něco málo ze svého umění domácí dětský hudební soubor Mikeš, zahanbit se nenechaly ani dětské folklorní soubory Osminka a Lučinka z Prahy, nechyběla ani Mládež z Lensedel s Českou besedou.

Akci pořádal dětský soubor Mikeš, Město Říčany, Vlastivědná společnost Ladova kraje o. s., Středočeský kraj a Folklorní sdružení ČR.

Mezi hosty, kteří pak společně symbolicky zapálili první adventní svíčku, byli přítomni např. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová, předseda Folklorního sdružení Zdeněk Pšenica či radní pro kulturu a památkovou péči Středočeského kraje Zdeněk Štefek.

„Zažil jsem dnes dvě skupiny náctileté generace. A nelišily se tím, že jedna byla přítomna v Říčanech a druhá na pražském sídlišti. Jedna vítala advent zpěvem a tancem, dávala radost nejen sobě, ale i dalším přítomným, druhá postávala jako obvykle, tedy bezcílně na plácku na sídlišti a na dálku byl cítit alkohol a marihuana. Chtěl bych při příležitosti přicházejících vánočních svátků opět ocenit všechny, kteří se práci s dětmi a mládeží věnují, neboť jim předávají skutečný smysl života.“ komentoval radní Štefek.

Akce pak pokračovala na náměstí, kde z tribuny zaznělo další vystoupení hudebního souboru Mikeš. Na závěr byl slavnostně rozsvícen i vánoční stromek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama