Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2013 10:00:37

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

Štěpánek (DSSS): Místo úspor více ministerstev


Jiří Štěpánek










4. prosince 2013
Od mimořádných parlamentních voleb uplynulo šest týdnů a už je vidět, že předvolební sliby socialistů a lidovců berou za své. Důvod je prostý. Tři budoucí vládní strany, to už je nějakých postů, korýtek a teplých místeček. Proto se také mluví o tom, že vláda bude mít více ministrů, než ta předchozí. Rozšíří se počet vicepremiérů a ministrů bez portfeje. I parlament nezůstal ušetřen rozdávání prebend, protože se zvýší počet parlamentních výborů.

Vše se tak vrátilo do starých kolejí politického klientelismu, zákulisních debat a lhaní občanům. Vláda ještě není sestavena, ministerské posty nejsou rozděleny mezi jednotlivé strany, ale už se lídři starají, aby se dostalo na každého z jejich partaje. Z tohoto prospěchářského úvodu je jasné, že nemůžeme čekat žádných pronikavých změn.

U socialistů to nepřekvapí, to je protřelá parlamentní strana, pohybující se dvacet let parlamentními sály, ale hlavně temnými sněmovními kouty, kde se sjednávají ty skutečné politické kšefty. A lidovci? O nich škoda mluvit. Strana, která se ohání Bohem, půjde třeba s čertem, jen aby byla ve vládě. U nich to je normální, ale co mě udivuje je souhlasný postoj hnutí ANO, tohoto „nového, svěžího větru na politické mapě“.

Velkouzenář Babiš v předvolební kampani občany přesvědčoval, že stát by řídil jako firmu, to znamená efektivně a účelně. Takže ve své firmě by určitě nerozšiřoval počet kanceláří a odborů, kdyby jeho firma neprosperovala, tak jako náš stát. Je vidět, že pan Babiš se velice rychle etabloval v české politické aréně.

Od nové vlády nemůžeme čekat nic převratného, protože jsou to jen ty samé parlamentní tváře, doplněné podnikatelským subjektem, pro něhož je pragmatismus nad předvolební sliby. Lidem nacpal Babiš koblihy a to byl jeho hlavní předvolební program.

Jestliže už se na samém začátku místo základních úspor rozšíří počet ministerstev, tak jak se bude řešit nezaměstnanost, pokles průmyslové výroby a deficitní rozpočet? Vše zaplatí daňoví poplatníci, tak jako vždy v uplynulých čtyřiadvaceti letech. Nečeká nás nic dobrého, jen prodlužování mravně politického marasmu, na jehož konci budou zřejmě další předčasné volby.

Jiří Štěpánek, výkonný místopředseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama