ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:49:15

Středočeské protialkoholní záchytné stanice dostanou příští rok od kraje o 300 t

Středočeské protialkoholní záchytné stanice dostanou příští rok od kraje o 300 t

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo na zasedání dne 9. prosince 2013 přidělení dotací z krajského rozpočtu městům Příbram, Kladno, Kolín a Mladá Boleslav v celkové výši 1,3 milionu korun na provoz Protialkoholních záchytných stanic (PZS) v r

Dosud PZS ve středních Čechách dostávaly dotaci od Středočeského kraje ve výši jeden milion korun. „V letošním roce jsme se rozhodli příspěvek od kraje pro záchytné stanice navýšit o 300 tisíc korun. I přes toto navýšení na provoz zařízení města doplácejí. Z vlastní zkušenosti jako bývalý starosta Příbrami například vím, že provoz příbramské PZS ročně stojí asi 2 miliony korun. Je v zájmu Středočeského kraje, aby města tuto službu poskytovala, neboť jinak bychom se museli o podnapilé občany postarat v našich krajských nemocnicích,“ komentoval rozhodnutí zastupitelů hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Na příbramské PZS ročně skončí přibližně tři stovky opilců, a to nejen z Příbramska, ale i z Berounska, Benešovska a také z obcí z Jihočeského kraje, které sousedí s okresem Příbram. Několik obcí a měst Příbrami na provoz PZS přispívá symbolickou částkou 5 nebo 10 tisíc korun (podle počtu podnapilých lidí, kteří jsou odvezeni do Příbrami). Za pobyt na příbramské záchytce klienti musí zaplatit 1500 korun. Tento poplatek se ale daří vybírat jen od třetiny zachycených osob. Ti, kteří za pobyt na záchytce nezaplatí, jsou obvykle lidé bez finančních prostředků, nemajetní, nezaměstnaní, pobírající sociální dávky.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama