Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2013 15:17:32

Pane ministře, řešení dálnice D47 přenechejte budoucí vládě

Pane ministře, řešení dálnice D47 přenechejte budoucí vládě

Veřejná výzva ministru dopravy v demisi Bc. Zdeňku Žákovi

Vážený pane ministře v demisi, vyzývám Vás, abyste se jako člen vlády, jejíž veřejná podpora vyšla mimo jiné najevo v posledních volbách do Poslanecké sněmovny, s okamžitou platností zdržel jakýchkoli kroků, které se týkají dálnice D 47.

Na rychlo, za zády veřejnosti a bez řádné znalosti problematiky se snažíte uzavřít pro stát nevýhodnou dohodu, která povede jen k dalšímu zašantročení peněz daňových poplatníků a k obohacení stavebních firem, jež se na výstavbě šlendriánu nazvaném D 47 podílely. Žádám Vás, abyste tak nečinil.

Stejně tak Vás žádám, abyste se zákulisně nepokoušel tuto pro stát nevýhodnou smlouvu se stavebními firmami uzavřít prostřednictvím ŘSD, které je Vám a Vašemu ministerstvu přímo podřízené.

Dále bych Vás rád požádal, abyste jako ministr v demisi nečinil žádné další personální změny v resortu dopravy a jeho podřízených organizacích.

Považuji za nutné zabránit Vašim snahám o oslabování státu a jeho organizací při jednání s lačnými stavebními firmami, které stát již jednou poškodily a které jsou zodpovědné za zmetek, jenž měl být dálnicí, ale zůstal na úrovni okresky, po které mohou řidiči jezdit nejvíce šedesátkou.

Řešení závažných otázek problému dálnice D 47 laskavě přenechejte budoucí vládě, která bude v dohledné době ustavena a která na rozdíl od vlády Vaší vzejde z vůle voličů.

V této věci jsem dnes také v Poslanecké sněmovně podal písemnou interpelaci a budu očekávat Vaši odpověď.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama