JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2014 12:00:00

Senátor Miroslav Antl bude znovu kandidovat do Senátu Parlamentu ČR

Senátor Miroslav Antl bude znovu kandidovat do Senátu Parlamentu ČR

Senátor Miroslav Antl bude znovu kandidovat do Senátu Parlamentu ČR jako nestraník za ČSSD.

 Senátor JUDr. Miroslav Antl byl v neděli 15.12.2013 v odpoledních hodinách zvolen na volební konferenci OVV ČSSD Rychnov nad Kněžnou v Kostelci nad Orlicí kandidátem do senátu (bez stranické příslušnosti) za ČSSD v rozsáhlém senátním obvodu č. 48.

V tzv. primárních volbách uspěl poměrem hlasů 35:3, když 35 delegátů z 38 přítomných hlasovalo pro jeho kandidaturu, 3 hlasy byly neplatné. Senátní obvod zahrnuje nejen Rychnovsko, ale i Pardubicko (Holicko, Dašicko aj.) a Ústeckoorlicko (Choceňsko). Nominační konference se nezúčastnil žádný zvolený delegát z Týniště nad Orlicí, ale ani nikdo z MO ČSSD z okresu Pardubice v rámci senátního obvodu č. 48, když Holice žádného kandidáta nevyslaly a zástupci Sezemic a Dašic se omluvili. 

„Na (ne)účasti se podepsala dlouhodobá nevraživost MO ČSSD Týniště nad Orlicí, za něž jsem kandidoval minule. Tentokrát si mě „pod svá křídla“ vzali sociální demokraté z Rokytnice v Orlických horách - a k nim se veřejně přidali i členové ČSSD z Opočna, Dobrušky a z Kvasin, kteří moji nominaci také schválili,“ uvedl Miroslav Antl a dodal „Mrzí mě ignorace senátních primárek ze strany pardubického okresu a zvláště nemile jsem překvapen nezájmem ze strany MO ČSSD Holice, kam jsem ve svém funkčním období jezdil velice často a rád. Na druhé straně mě velice potěšila aktivní účast delegátů z MO ČSSD Choceň a obsah diskusních vystoupení předsedy MO Choceň Miloše Suchého a předsedy OVV ČSSD Ústí nad Orlicí Milana Fajfra.“

Dodejme, že nominaci senátora JUDr. Miroslava Antla jako nestranického kandidáta do dalších voleb schválilo již předtím Předsednictvo ÚVV ČSSD a Grémium ČSSD.

Miroslav Antl po svém zvolení poděkoval účastníkům za důvěru a velmi silný mandát, který z voleb vzešel, a také poblahopřál předsedajícímu konference Janu Morávkovi k jmenování do významné funkce v Kanceláři Poslanecké sněmovny (na snímku).

Činnost senátora Miroslava Antla je možné průběžně sledovat na webových stránkách www.miroslavantl.cz a také na Facebooku, každoročně navíc vydává svůj Senátorský zpravodaj, ve kterém hodnotí uplynulý rok z pozice senátora a předsedy Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama