ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 16:50:10

Představitelé kraje vítali první novorozence ve středočeských nemocnicích

Představitelé kraje vítali první novorozence ve středočeských nemocnicích

První děti narozené v letošním roce navštívili ve středočeských porodnicích vedle hejtmana Josefa Řiháka i radní a představitelé krajského úřadu.

Spolu s blahopřáním maminkám předali i dárkový koš s dětskou osuškou, hračkou či zavinovačkou.

V Oblastní nemocnici Kolín se první letošní pláč novorozence ozval 1. ledna v 01:11 hodin. Mamince Veronice Prokešové se narodila dcera Adriana, která vážila přes 4 kilogramy a měřila 52 centimetrů. Do porodnice je přijel navštívit náměstek středočeského hejtmana pro životní prostředí Marek Semerád.

V porodnici ve Slaném poblahopřál prvnímu miminku a jeho mamince radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který šťastné rodině popřál hodně zdraví i pevné nervy. Ondřej se narodil 1. ledna po půl osmé ráno. „Měl se sice narodit až 9. ledna, ale pospíšil si,“ prozradila maminka Jana Hovorková.

Náměstek středočeského hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Syblík pogratuloval prvnímu novorozeněti v kladenské nemocnici. Sandra Cibulková přišla na svět 1. ledna v 15:00 hodin.

Amélie Prokopová se stala prvním narozeným dítětem v mělnické nemocnici. Narodila se 1. ledna v 19:14 hodin. Netypickým jménem se rodiče inspirovali francouzským filmem Amélie z Montmartru. Holčička měřila 50 cm a vážila 3310 gramů. Za středočeské hejtmanství dárek předal náměstek středočeského hejtmana pro školství Milan Němec.

Adélku Dudyovou, která se narodila 1. ledna ve 23:37 hodin v neratovické nemocnici, přijela přivítat radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová.

První novorozeně v nymburské nemocnici se narodilo 2. ledna 29 minut po půlnoci. Matyáši Pelcovi a jeho mamince přišla popřát ředitelka nemocnice Alice Opočenská a náměstek pro oblast dopravy a starosta města Nymburka Miloš Petera.

Novopečeným maminkám popřál i středočeský hejtman Josef Řihák, který navštívil mladoboleslavskou nemocnici, kde se 40 minut po silvestrovské půlnoci narodila Kačenka jako první novorozeně ve Středočeském kraji. Šťastné mamince z Drahelic u Nymburka předal hejtman finanční obnos ve výši 10 tisíc korun a výbavu pro miminko v hodnotě 5 tisíc korun. V dárkovém koši našla maminka například dětskou osušku, zavinovačku, několik hraček, lahvičku, dětskou jídelní sadu, oblečení a další praktické věci. Spolu s hejtmanem navštívil první středočeské miminko i primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Hejtman pogratuloval i Elle Neužilové z Dolních Hbit, která přišla na svět 47 minut po novoroční půlnoci v příbramské porodnici. Mamince Barboře hejtman věnoval výbavičku pro miminko a 5 tisíc korun. Spolu s hejtmanem přišli popřát i radní města Příbrami Juraj Molnár a ředitel Oblastní nemocnice Příbram Stanislav Holobrada.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama