Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2014 19:36:30

Situace Jihočeského letiště je vážná

Situace Jihočeského letiště je vážná

Krajští radní schválili 3,9 milionu pro společnost Jihočeské letiště České Budějovice.

Rada Jihočeského kraje schválila mimořádnou provozní a investiční dotaci na první dva měsíce roku 2014 pro Jihočeské letiště České Budějovice, a.s. v celkové výši téměř 3,9 milionu korun.

Společnost Jihočeské letiště České Budějovice provozuje svou činnost v areálu bývalého vojenského letiště v Plané u Č. Budějovic a rovným dílem ji vlastní Jihočeský kraj a  Statutární město Č. Budějovice.

„Tyto prostředky letiště nutně potřebuje ke svému provozu vzhledem k tomu, že českobudějovické zastupitelstvo v prosinci svůj příspěvek této společnosti neschválilo“ uvedl jihočeský radní pro dopravu Antonín Krák s tím, že o dalších krocích a financích budou českobudějovičtí zastupitelé ještě jednat.

Jihočeský hejtman Jiří Zimola považuje situaci za velmi vážnou. „Na 15. ledna jsem proto svolal mimořádné zasedání dozorčí rady společnosti Jihočeské letiště. Musíme vyřešit situaci, kdy nesplněný závazek statutárního města může přivést tuto společnost do zásadních problémů,“ uzavřel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama