ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2014 13:46:27

Samoživitelky a nízkopříjmové skupiny jako fotbaloví sponzoři?

Samoživitelky a nízkopříjmové skupiny jako fotbaloví sponzoři?

Zdá se vám to "přitažené za vlasy" ? U nás je to možné....nepřímo je to realita!

Exekuční byznys je u nás tak výnosný, že exekutorské úřady jsou význačnými sponzory. Jistě jste už dávno zaregistrovali fotbalisty s reklamou na zádech. A jistě není třeba vysvětlovat, že ty sponzorské částky jsou částí těch nemravných exekutorských odměn. Na jedné straně bohatnou ( spíše finančně tyjí ) exekutorské úřady a na druhé straně jsou častokrát např. matky samoživitelky, které počítají a dvakrát obracejí každou korunu, aby koupily potřebné věci svým dětem. A i za jejich pokuty a náhrady exekutorům částečně sponzorsky přeposlané dále, běhají fotbalisté po hřišti....nepřímo tak vlastně jsou těmi "skutečnými sponzory"... 

Ano, oprávněné dluhy se samozřejmě platit mají. Jen se všichni pozastavujeme nad tím, že v okolních státech jsou tyto poplatky a náhrady daleko nižší a exekutoři tam jistě neživoří. 

A já se také pozastavuji nad tím, že když u nás šlo tak dobře připravit zákon ke ždímaní drobných dlužníků, že to tedy nešlo i ke ždímání těch dlužníků velkých, miliardových ??? ....kolik bychom toho mohli sponzorovat a financovat !!! ( ... to by se pak dostalo jistě více i na tu vědu, že ? ... ) 

Exekuční byznys ( a častokrát zvůle ) se u nás dostal do opravdu nepatřičných rozměrů. "Neviditelná ruka trhu" zde převtělená v mamon zisku se svévolně nezastaví. Zde bude opravdu potřeba zásah toho neoblíbeného státu .... 

Exekutorské úřady zdaleka nesponzorují jen fotbal. Také např. i "tolik potřebnou" církev. Zde uvádím odkaz na vlastní výčet sponzorských počinů záměrně ne toho úřadu nejznámnějšího ....: 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama