Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2014 19:20:04

DSSS - Národní opozice proti zkorumpovanému režimu!

DSSS - Národní opozice proti zkorumpovanému režimu!

Jiří z Poděbrad a EU

 

JP byl od roku 1458 po zvolení českou šlechtou až do své smrti českým králem (1471). Důvodem Jiříkovy volby českým králem byla skutečnost, že si kališnická šlechta přála zachovat platné výdobytky husitské revoluce, především tzv. přijímání podobojí. Stal se úspěšným panovníkem, který vzbuzoval respekt u mnohých doma i za hranicemi království. 

Jeho základní myšlenka pokus o sjednocení Evropy inspirovala krále k vytvoření projektu „Všeobecná mírová organizace“, tj. smlouva o nastolení míru na principu svrchovanosti státu, zásady nevměšování se a řešení sporů před mezinárodním soudním tribunálem, včetně sjednocení v boji proti Turkům. Ve spolku měly mít státy uspořádané do větších celků po jednom hlasu, přičemž se počítalo s vůdčí rolí Francie. Tato převratná a v mnohém svou dobu předbíhající myšlenka „společenství národů“, obdoba dnešní OSN či EU nenašla pochopení, protože v ní byla ignorována papežská moc.

Mezi zásluhy Jiřího z Poděbrad patří rozvoj českého království, a to jak hmotně, tak i kulturně. Obnovil hospodářství země, narušily dlouhodobé války, zasloužil se o dolování stříbra v Kutné Hoře, o ražbu českého groše. Podporoval obchodní cesty, které byly nutné pro rozvoj zahraničního obchodu. Pro podporu řemesla a obchodu uděloval cla a tržní předpisy. Chtěl stejně obnovit jednotu českého státu a posílit moc navracením majetku. Všimněte si, že myšlenky JP mají stále svou hodnotu, význam a platnost.

Problém neskončil tím, že si komunisté s disidenty stiskli rukou a začali předstírat demokracii a kapitalismus. Jako hlavní kolaborant sociální demokracie, rodná strana komunistů dělá rozvratnou práci v EU i jinde po světě. Evropské slunce zapadá za zenit a z někdejšího světového vůdce se stává turistický skanzen pro bohaté Číňany, Asiaty a Rusy. Existuje však jedna věc, kterou EU zvládla dobře. Vytvořila v občanech dojem, že bez ní nic nepůjde. Na různých místech najdeme informace, že byly pořízeny za peníze EU a unijní elity nás tlačí k „lepším zítřkům“.

U nás a v zemích EU se smlouvám nevýhodným pro stát, zajišťující peníze některým vyvoleným říká politické rozhodnutí. Proto se představitelé EU či naši ochránci práv bijí za Tymošenkovou, která vlastní a ovládá distribuční společnost na plyn. Zato v Číně popravují, ale v zemích EU nejsou politici postižitelní.

V Německu A. Merkelová podepsala smlouvu se socialisty, že „křesťanská pravice“ podpoří adopci dětí homosexuálními páry a tím dala najevo staletým schématům západní civilizace, že vstupuje do závěrečné fáze.

EU a USA jedná o obchodním a investičním partnerství. Jde o „zprivatizovaný soudní systém“ pro řešení sporů mezi investory a státy. Soudci jsou podnikatelští právníci a většina je zaměstnávána firmami, v jejichž prospěch rozhodují. Pak se občané stávají oběťmi těchto rozhodnutí, jelikož nemají právo na odvolání.

Cenzuru médií a kontrolu občanů, včetně převýchovy nesprávně smýšlejících, navrhla Evropská rada pro toleranci a usmíření. Takové praktiky převzala EU. Česká republika se v podstatě zbavila téměř všech tabu. Avšak několik tabu zůstává – Islandská revoluce, protest miliónů Francouzů ohledně adopce dětí homosexuálními páry, diskuse o politickém a ekonomickém modelu Švýcarské konfederace. Hned je občan okřiknut, že je populista či naivka a urážen politiky i politology.

Vraťme se k myšlence Jiřího z Poděbrad, a to v otázce míru v Evropě. Vzpomeňme si na Kypr, Jugoslávii, případně Gruzii. Zde nejde o blaho občanů, jde o byznys, suroviny, umístění základen dle hesla „rozděl a panuj“. Žádná suverenita či svrchovanost státu – veškerá moc přechází do Bruselu.

Historie se opakuje – viz myšlenka JP sjednocení v boji proti Turkům. V podstatě byly po jeho úmrtí tři války. Až po porážce Turků u Vídně r. 1683 byla Karlovickým mírem v roce 1699 válka s Turky skončená.

Nyní nastupuje islám, který zaplavuje celou Evropu. Libyjský diktátor Kaddáfí řekl: “Na Evropském kontinentě dnes žijí desítky milionů muslimů a jejich počet narůstá. To jasně ukazuje, že evropský kontinent bude přiveden k islámu. Evropa se jednou stane muslimským kontinentem.“ Konec citátu.

Jiří z Poděbrad obnovil hospodářství země a válka u nás nebyla více jak několik desetiletí. Přesto po roce 1989 dochází k devastaci našeho hospodářství a především k zadluženosti země, která se přibližuje k dvěma biliónům Kč. Čistý groš měl hodnotu, naše devalvovaná koruna ji ztrácí zásluhou oceněného ministra financí a zásahem ČNB.

Řemeslo ztrácí na prestiži, řemeslníků ubývá, a to špatnou koncepcí bývalé ministryně školství. Co se týče zahraničního obchodu, opustili jsme zavedené trhy v Rusku, Asie – Číny i Afriky, a to díky politikům a rušením ambasád. Americkým firmám či Evropské unii nevadilo „porušování lidských práv“ a zaplnily mezeru po nás.

Další myšlenkou Jiřího z Poděbrad bylo obnovení jednoty českého státu a my se rozdělíme, včetně posílení moci a navrácení statků. Dochází k církevním restitucím, aniž by byly respektovány historické zákony jako císařský mandát (1627), toleranční patent Josefa II. (1781) nebo zákon o pozemkové reformě (1919) či Hradecký program (1947).

Zákon z roku 2013 o církevních restitucích, který byl protlačen trestancem p. Pekárkem z ODS, nelze zrušit, nýbrž musí dojít k dohodě mezi státem a katolickou církví. Tak je nám to sdělováno z dílny či sekretariátu ČSSD. Občan se nemohl vyjádřit v referendu, jelikož takový zákon neexistuje díky TOP09, ODS a Lidem. Nepřipomíná vám to smlouvu „Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak“?

Proto prvořadým úkolem DSSS je informovat občana, zúčastnit se voleb do EP za účelem posílení křídla euroskeptiků v Evropském parlamentu a tím se navrátit k původní myšlence, že EU je společenství suverénních, svrchovaných a samostatných států. Žádní vazalové či gubernie řízené Bruselem, a to i za cenu vystoupení z EU, jak stojí v politickém programu DSSS.

Mgr. Václav Komárek a Iveta Machová, DSSS Ostrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama