Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 15:09:42

Zvolení Václave Šlajse doprovázely protesty

Zvolení Václave Šlajse doprovázely protesty

Václav Šlajs se stal hejtmanem, ale antikomunisté opět dělali rozruch.

V České republice je nový fenomén. Jakmile se stane někdo z KSČM krajským zastupitelem nebo hejtmanem, tak vše doprovází nesmyslné antikomunistické protesty. Výjimkou není ani nově zvolený hejtman Plzeňského kraje, člen sociální demokracie Václav Šlajs, který byl před rokem 1989 v KSČ.
I pana Šlajse před zvolením dostihla antikomunistická mánie, kterou zřejmě měli na starost studenti. Inu, nesmíme se divit. Mladí lidé jsou každý den ve školách a přes některá média masírováni v tom duchu, že dnešní i bývalí komunisté jsou právě ti, kteří ohrožují demokracii a přejí si návrat totality. Jak může hejtman, městský či krajský zastupitel ohrožovat demokracii a svobodu lidí? Zajímalo by mne, co lidi vedlo k tomu, aby protestovali proti zvolení Václava Šlajse hejtmanem. Prý, že v demokratické společnosti se nesmí stát, aby bývalý či současný komunista zastával vyšší funkci. Proč by nemohl? Vždyť dnes je člen sociální demokracie. A ostatní bývalí komunisté zvláště v pravicových stranách nikomu nevadí?
Je mi líto, že se protestující občané v Plzeňském kraji dívali jen do minulosti. Do budoucnosti, jak se zdá, vidět nechtějí. Oni neví, že Václav Šlajs má za sebou mnoho dobře odvedené práce? Zeptám se. Může dnes bývalý člen KSČ někomu ublížit? Jak prosím vás? To, že byl bývalý člen KSČ zvolený na post hejtmana neznamená, že v Plzeňském kraji zavede jakousi totalitu. To si myslíte? Probuďte se a uvědomte si, že žijeme v roce 2014. Pan Šlajs byl demokraticky zvolen, tak ať to antikomunisté respektují. Pokud jsou ovšem demokratického smýšlení, jak nám okázale a neustále dávají najevo.
Co si chcete dokázat protesty? Jde vám jen o zviditelnění se v médiích? Nebo je to dnes nová móda? Rozlišujte lidi podle toho, jaký kdo je a ne podle toho, zda-li byl v KSČ.
Tak jste si dnes zaprotestovali a vaše fotky se objeví v regionálních denících. A když budete mít štěstí, tak se možná objevíte i v televizi. Možná i o tohle vám šlo.

Panu Šlajsovi přeji hodně štěstí v nové funkci.

Petr Cvalín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama