Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2014 9:58:01

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

Vandas podal trestní oznámení na Sobotku. Rozkrádal poslanecké náhrady

Vandas podal trestní oznámení na Sobotku. Rozkrádal poslanecké náhrady

Vandas podal trestní oznámení na Sobotku. Rozkrádal poslanecké náhrady
































29. ledna 2014
Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas dnes podal u Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 trestní oznámení na premiéra Bohuslava Sobotku.

Důvodem je podezření, že předseda socialistů v minulých letech zneužíval poslanecké náhrady a z těchto peněz si pořídil luxusní byt v Praze Stodůlkách za více než sedm milionů korun. K tomuto zneužití peněz se také navíc veřejně přiznal (více).

V trestním oznámení se mj. uvádí, že "zákon č. 236/1995 Sb. v platném znění v cit. § 5 jasně a přesně stanoví, k jakému účelu mohou být náhrady výdajů poslanců určeny. V žádném případě není možné náhrady použít na nákup bytu, případně vybavení takového bytu určeného pro osobní použití."

V zákoně stanoveném přehledu o využití poslaneckých náhrad se nepíše nic o pořízení vlastního bydlení pro sebe a svou rodinu a je zde tedy velká pravděpodobnost, že ze strany novopečeného předsedy vlády Sobotky došlo ke spáchání trestného činu.

Tiskové centrum DSSS

K tématu

Trestní oznámení v PDF

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama