JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2014 17:11:33

Beseda s JUDr. Miroslavem Antlem a Stanislavem Motlem

Beseda s JUDr. Miroslavem Antlem a Stanislavem Motlem

Výprodáno! V pondělí 20. ledna se v Mokrém konala beseda s JUDr. Miroslavem Antlem a Stanislavem Motlem. Vstupné se nevybíralo, takže výraz vyprodáno není přesný, ale určitě nejlépe vystihuje atmosféru zcela zaplněného Společenského klubu.

Beseda měla slavnostní úvod, kdy došlo senátor Antl předal ocenění čtenářům Knihovny U Mokřinky za rok 2013 v kategorii dětí a dospělých, a pak již slovo dostali oba hosté.

Stanislav Motl přivezl do Mokrého krátký film Ztracená závět Lídy Baarové, A právě osud této prvorepublikové hvězdy se stal hlavní náplní více než dvouhodinové besedy.

„Standa je můj dlouholetý kamarád a jsem rád, že jsme společně našli termín a do Mokrého na pozvání paní Dáši Honsnejmanové zavítali. Ona je nesmírně pracovitý člověk, který vymýšlí stále nové věci. Naposledy jsme se viděli v létě v Kounově, kde byla jednou z organizátorek setkání archivářů a kronikářů Orlických hor a Náchodska,“ uvedl na adresu hlavní pořadatelky Miroslav Antl a dodal. „Co mě i Standu překvapilo a hlavně mile potěšilo, byl velký zájem ze strany občanů.“

A takový zájem o besedu nečekala ani vedoucí knihovny Dáš Honsnejmanová:

„Návštěvníků přišlo více než padesát! V podstatě jsme ani neměli židličky a přítomní chlapi museli do knihovny, aby nějaké donesli. Tak to bylo moc hezké. A přednáška pana Motla? Jedním slovem úchvatná. Myslím, že všichni návštěvníci odcházeli domů nadšení a snad i se slibem, že pan Motl Mokré navštíví znovu, s dalšími neméně zajímavými tématy.“

Nechybělo také podepisování knih, které si někteří návštěvníci přinesli s sebou. Pan Stanislav Motl věnoval místní knihovně svoji poslední knihu "Děti Antonína Kaliny", samozřejmě s podpisem.

Fotografie z besedy najdete v naší fotogalerii (foto: Mgr. Miroslav Hofmann a Dr. Josef Krám), zajímavé články včetně výsledků Čtenářské soutěže najdete na stránkách obce Mokré

http://www.obecmokre.cz/knihovna/index.php?nid=3396&lid=cs&oid=3618863

http://www.obecmokre.cz/knihovna/index.php?nid=3396&lid=cs&oid=3618864

Článek o besedě od dr. Josefa Kráma otiskl webový portál www.mistnikultura.cz :

http://www.mistnikultura.cz/knihovna-ocenila-nejlepsi-ctenare

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama