ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2014 12:16:34

Bronzový úspěch pro mladé jihomoravské olympioniky

Bronzový úspěch pro mladé jihomoravské olympioniky

Pět zlatých, pět stříbrných a osm bronzových medailí vybojovala výprava Jihomoravského kraje na Hrách VI. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR, která se konala v Kraji Vysočina. Znamenalo to celkově třetí místo v bodování krajů.

I když počasí pořadatelům nadělalo nejednu vrásku, šlo o jednu z nejzdařilejších olympiád, kterých se za dob konání tohoto projektu Českého olympijského výboru zúčastnila reprezentace jižní Moravy.

Centrem her se stal Žďár nad Sázavou, kde se soutěžilo v krasobruslení, rychlobruslení a kde měl své sídlo také Olympijský dům. Vysočina Arena u Nového Města na Moravě hostila ve svém profesionálním zázemí talenty biatlonu, běžeckého lyžování a nové disciplíny – lyžařského orientačního běhu. Hokejové klání se odehrávalo na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě, alpské disciplíny společně se snowboardingem v areálu Šacberk u Jihlavy.

Každý den do pomyslné medailové sbírky přibývaly další medaile a body za umístění do šestého místa. Hvězdami se staly dvojčata Franzovy – Emma a Hana. Tyto členky biatlonového družstva získaly každá dvě zlaté medaile a Hana navíc i bronzovou. Biatlonistky se vůbec staly nejúspěšnějšími jihomoravskými startujícími – každá členka týmu se vrátila domů s medailí, tři ze čtyř dokonce se dvěma zlatými.

Podrobné informace z průběhu Her 6. ZODM ČR 2014 jsou k dispozici na www.odm2014.cz a na stránkách výpravy Jihomoravského kraje www.jmkodm.cz .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama