ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2014 12:23:46

V Brně-Černovicích byla zahájena stavba nové budovy záchranářů

V Brně-Černovicích byla zahájena stavba nové budovy záchranářů

Poklepáním základního kamene v pátek 24. ledna 2014 zahájil hejtman Michal Hašek stavbu nové budovy Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v Brně – Černovicích na ulici Těžební.

Akce se zúčastnili také náměstek hejtmana Stanislav Juránek a radní Antonín Tesařík.

„Stavba bude dokončena do konce srpna letošního roku. Již na podzim tak odtud budou moci zasahovat dvě výjezdové skupiny s lékařem a jedna výjezdová skupina rychlé zdravotnické pomoci v denní i noční době, celkem čtyřicet zdravotnických zaměstnanců. Jedna z výjezdových skupin s lékařem odsud bude rovněž zajišťovat leteckou záchrannou službu v nočních hodinách, a to nejen pro obyvatelstvo Jihomoravského kraje, ale rovněž pro kraj Olomoucký, Kraj Vysočina a z části i pro kraje Zlínský a Pardubický,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

V černovickém areálu budou postupně postaveny dvě budovy. První z nich bude sloužit výjezdovým složkám, druhá, jejíž stavba se předpokládá po dokončení všech tří brněnských výjezdových základen, bude sloužit potřebám autoprovozu a zajištění servisních podmínek pro sanitní vozidla i ostatní transportní techniku organizace.

Architektonické řešení a projektovou dokumentaci vypracovala firma Atelier 2002, s. r. o. Brno. Náklady na přípravné práce a projektové práce byly vynaloženy ve výši 2,871 mil. Kč, stavební práce na budovu výjezdové základny (bez budovy autoprovozu) jsou vyčísleny na 39,114 mil. Kč včetně DPH. Vlastní stavební práce byly zahájeny již 12. 12. 2013 bezprostředně po podpisu smlouvy o dílo s generálním dodavatelem stavby, kterým je na základě výsledku veřejné soutěže firma STRABAG a. s., pozemní a inženýrské stavitelství, oblast PB (Morava jih).

Po dostavbě budovy v Brně - Černovicích zůstane k realizaci výstavba budovy v Brně - Ponavě. Tato stavba by měla následovat po dokončení černovického areálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama