Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2014 10:51:43

Stížnosti, náměty i vylitá srdce - můj poslanecký den

Stížnosti, náměty i vylitá srdce - můj poslanecký den

Když jsem získala mandát poslankyně, netušila jsem, jak časově bude moje povolání náročné. Náročné proto, že jsem od první chvíle věděla, že ji chci dělat poctivě a že je to služba lidem, která je nadřazená vlastním potřebám a na úkor rodiny.

Přesto mám dobrý pocit, že nejsem zbytečná a že si ke mně občané nacházejí cestu. O tom svědčí moje poslanecké dny, kde se mi zatím nestalo, že bych zůstala v kanceláři opuštěná. Naopak, jedna návštěva střídá druhou a často nový návštěvník sedá ještě na zahřátou židli. Co člověk, to problém, většinou díky našim zákonům a jejich nedůslednému dodržování. Skoro polovina návštěvníků přichází se sociálními problémy, kdy mají nezaměstnané děti nebo jsou sami bez práce.

Ale přicházejí za mnou i tací, kteří mají, jako já, potřebu něco udělat pro své okolí, pro děti z dětských domovů, pro nezaměstnané, se snahou vybudovat průmyslovou zónu nebo nabídnout svoje znalosti a zkušenosti. Obracejí se na mě soukromí zemědělci, drobní živnostníci, ale i občané v jejichž obcích nefunguje státní zpráva a nedodržují se zákony o obcích.

Sem tam si přijde někdo jen vylít srdíčko a ulevit si. I to patří k práci poslance. Jejich nářky i nápady jsou motivací k další práci a motorem, který mě pohání k dalším aktivitám a prostudování problematiky, o které jsem ani netušila, že existuje. Jsem ráda za každý námět, za každou myšlenku, která mě obohacuje a dodává sílu i víru, že mám tu možnost něco pro své spoluobčany udělat.

Přijďte, ráda se s vámi podělím o své zkušenosti a jsem vděčná za každý podnět, který při jeho realizaci pomůže nám všem. Víc hlav, víc nápadů, víc slušných lidí, naděje na novou budoucnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama