Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2014 9:11:45

Vstup do eurozóny se tedy spíše vzdaluje

Vstup do eurozóny se tedy spíše vzdaluje

Vítám zájem nového premiéra Bohuslava Sobotky, který chce po zvolení nového Evropského parlamentu přednést zásadní projev na jeho půdě. Bude to první velký projev o zahraniční politice České republiky a jejím novém zaměření.

Tento premiérův přístup lze jen vítat. Vláda, s ohledem na značnou nepopularitu EU a jejích institucí u českého obyvatelstva, musí každý svůj krok trpělivě vysvětlovat.

Dílčím vítězstvím realismu je usnesení české vlády o přistoupení k rozpočtovému paktu. Jen si nejsem jist, zda si vláda uvědomuje, co to všechno znamená.

Pro přistoupení k euru by to pro Českou republiku znamenalo např. to, že strukturální deficit nepřekročí 1 % podílu z HDP. Za minulý rok to ale bylo 1,5 %. V tomto roce to má být 2 % a v příštím roce jsou odhady ještě vyšší. Vstup do eurozóny se tedy spíše vzdaluje…

Vláda by tedy měla představit věrohodný plán, jak srazí v dohledné době strukturální deficit pod úroveň 1 %. To určitě nebude ekonomicky škodit, ale vyžádá to nějaký čas.

Jiří Paroubek, předseda strany LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama