Mgr. Ondřej Mrázek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2014 17:15:22

Nečas se vykroutil jako had

Nečas se vykroutil jako had

Jako had se expremiér, exmilenec šéfky svého kabinetu a exkamarád exprezidenta Klause vykroutil z obvinění, že podpis, kterým vloni v lednu jako premiér umožnil uskutečnit skandální Klausovu amnestii, byl vlastně obyčejný handl.

 

Důkazy, že si Nečas dobře uvědomoval, že „amnestie je strašný průšvih“, ale že je to „podpis za podpis“, protože prezident Klaus by mu jinak na oplátku nepodepsal zvýšení daní, má soud k dispozici. Musí tedy vědět, že Nečas do toho šel s tím, že ruka ruku myje, že je to podvod jako Brno! Podle rozhodnutí státního zastupitelství se ale, jak uvedly exkluzivně a rozjásaně dnešní Lidové noviny,„žádného trestného činu nedopustil“.

Zopakujme si stručně, co že se to vlastně vloni v lednu, zastíněno vřavou předvolebního boje kouřícího Zemana se spícím Schwarzenbergem, událo. Klaus vtipně zařídil, že ti největší tuneláři, podvodníci a zloději – mnozí z nich jeho dobří kamarádi a spoluhráči z tenisu i golfu – se dostali na svobodu, Nečas jako premiér zase prosadil neslavně proslulý daňový balík, který umrtvil beztak skomírající ekonomiku a přivedl spousty lidí a firem do ještě většího svrabu, než v jakém byli předtím. Jenomže čeští politici zubynehty hájí názor, že politika je žumpa, kde smrdí všechno, takže je všechno dovoleno, no a justice jim to (zřejmě ne zadarmo) baští. A bude jim to baštit do té doby, než nám dojdou peníze, jídlo a trpělivost a poženeme naše mocné jako Ukrajinci Janukoviče se všemi jeho podržtaškami.

Co na tom, že policejní odposlechy zachytily rozhovor Nečase s tehdejší jeho milenkou a šéfkou kabinetu Janou Nagyovou, který jasně dokazoval drsné vydírání Hradu, že když neprojde moje amnestie, rozluč se s tím svým daňovým balíkem.

Co na tom, že z policejního spisu, z něhož citovala média, jasně vyplývá, že Nečas řekl doslova „Můžu říct otevřeně, že šlo o podpis za podpis“?

Co na tom, že podle advokátky iniciativy Vraťte nám stát Hany Marvanové, která na Nečase podala trestní oznámení, měla policie vzhledem k závažným podezřením konat sama o sobě, protože „dosud známé informace odůvodňují podezření, že mohlo dojít v souvislosti s vyhlášením amnestie dne 1.1.2013 k závažným trestným činům, a to nejen zneužití pravomoci úřední osoby, ale rovněž přijetí úplatku a podplácení či zločinné spolčení"?


Jak je vidět, ta naše „pomáhat a chránit“, justice a demokracie vůbec má ještě hodně velké mezery, jak říkávali za neblahých časů soudruzi. A ani výmysly a záminky, proč nemohou být V.I.P. zlotřilci potrestáni se od těch časů zase tak moc nezměnily, když jedním z důvodů zastavení Nečasova trestního stíhání jsou prý formální nedostatky na trestním oznámení.

Ale no tak pánové a dámy, nestydíte se, vždyť to už tu přece jednou bylo!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama