Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 8:34:47

Kniha je dobrý kamarád

Kniha je dobrý kamarád

Česká republika se může pochlubit, že má nejvíce knihoven. Ale také jim chybí čím dál víc prostory i finance na nové knihy.

Knihovny začínají pomalu a jistě podnikat, pronajímají své prostory na komerční akce. I dnes, v době počítačů, bychom měli své děti učit číst. Knihovny by se podle odborníků měly stát místem, kde naše děti budou trávit svůj volný čas a knihu budou opět považovat za dobrého kamaráda. Množství přečtených knih pomáhá dětem v komunikaci, slovní zásobě a samozřejmě i k rozšíření vědomostí. Velmi populární se pro děti stala Noc s Andersenem, která touto formou připomíná koncem března den dětské knihy. Ale to základní je na nás rodičích. Najít si chvilku a přečíst dětem pohádku. Pro ty malé je to vítaná chvilka být s tátou nebo mámou, nikam nespěchat. Záhy možná zjistíte, že Vaše ratolest vůbec nepotřebuje televizi a počítač, že klidně toto vše vymění za chvilku s Vámi a pohádkou. Je třeba vždy pečlivě zvážit, jakou knihu pro děti vybereme. Existují knížky dobré, špatné a děti, stejně jako dospělí, bohužel podléhají módnosti. Mnohdy však zjistíme, že pohádky nestárnou a ty, které nám četli naši rodiče, zaujmou i naše děti a vnoučata. Četla jsem průzkum, ve kterém se hovoří, že když čte dítěti tatínek, baví to děti víc. No nevím, zase jedna výhoda pro muže. Důležité však je, že děti poslouchající pohádku, ať už od mámy nebo táty, budou následně vyhledávat knížky sami a navíc, chvilky strávené s dětmi jsou tou největší investicí do jejich budoucnosti. Věřme, že na to nezapomene ani ministr školství.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně PSP ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama