Michal Kern

MÉ SRDCE BIJE PRO REPUBLIKU
  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2014 20:57:12

Sprostota národní hrdosti!

Sprostota národní hrdosti!

Přesně tak vidím všechny ty řeči a dění za posledních dvacet let! Plivání na druhé. Okecávání skutků a činů a vymlouvání na evropskou unii. Tlachání a brečení, že mi něco nemůžeme, protože EU. Politické žvásty a komedie našich zástupců v Evropě.

 A pokud někdo z nich udělal něco prospěšného pro naši republiku a národ, pak to neuměl prodat a dokonce to ani nesdělil mase voličů, která v naší milé zemi žije a volí. A hrdost? Ta je úplně v (víte kde).


Po většinu naší existence jako státu jsme nuceni jako národ k potlačování národní hrdosti. Poslední vzplanutí se dají spočítat na prstech jedné ruky.

Naši legionáři a vojáci za druhé světové války. Tj. první znak a odraz hrdosti a národní identity.
Protesty a vzplanutí při obsazení Československa v roce 1968. Tam bych spatřoval druhé semknutí se národa a jeho obyvatel.
A úžasná slavná, perfektně řízená sametová revoluce. Zde by se možná dalo mluvit o třetím vzedmutí národní vlny.

Většinu času jsme však žili v područí jiných mocností a mohli pouze skrytě a potají nadávat a rozvracet systém zevnitř…Není se čemu divit, že i polistopadové vlády musejí mermomocí lézt někomu do zadku a doporučení brát jako dogma, které se ještě několikrát přitvrdí…pro jistotu.
Evropská unie podle mne není zabiják ekonomiky ani svobodného rozhodování. Tím zabijákem nazývám pouze vlády, které to dopustily!

Nebudu zde jmenovat nařízení, vyhlášky a směrnice, které jsme měli vzít za své a naše vláda je raději několikrát přitvrdila, jen proto, aby se EU nezbláznila. Na to je moc málo místa i času.
Zaráží mne však jediné. Proč zrovna náš národ musí být reprezentován lidmi co, nechtějí mít žádnou odpovědnost a bojí se pro naši zem něco udělat? Proč bychom měli volit do parlamentu EU politiky, kteří když měli možnost, nic neudělali?
Národní hrdost a jasná identita je jedinou věcí, která nám může pomoci vzpomenout na doby, kdy jsme mohli být hrdí na naši vlast a na její obyvatele!
Hrdost a národní cítění je v této době skoro sprosté slovo a kdo se o tom jen zmíní, je nejednou osočován, lynčován a skoro obviněn z nacismu. Sakra! Nebýt hrdosti mnoha statečných a bohužel často bezejmenných lidí, naše vlast by neexistovala! A pokud nás budou reprezentovat lidé, kteří nebudou schopni se ozvat a podpořit národní identitu, tak naše bohatá kultura a dějiny národa upadnou v zapomnění!

Odmítám volit politiky co vždy vykřikovali, jak se v EU ukáží. Odmítám volit strany, které po celou dobu svojí účast V parlamentu EU pouze proseděli a nezanechali nijaký dojem, nebo viditelnou stopu v rámci hájení národa a jeho jedinečnosti! Odmítám volit šašky, kteří vše raději udělají přísnější a nakonec nejsou oni, nebo jejich kolegové ani schopní řádně čerpat dotace!
Nám občanům peníze berou, sami do svých kapes peníze sypou! Aby však poskytli prostředí pro řádné čerpání z dotačních titulů v plné výši?
Na to je jim národ moc volný!

A z takových mám husí kůži a otevírá se mi kudla v kapse, lidově řečeno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama