ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2014 17:05:11

Pryč s lichváři! Úsvit uspořádal sbírku na pomoc paní Heleně

Pryč s lichváři! Úsvit uspořádal sbírku na pomoc paní Heleně

Příznivci a členové hnutí Úsvit uspořádali sbírku na pomoc paní Heleně, která se ocitla díky exekucím a lichvářským praktikám rádoby podnikatelů ve velmi složité životní situaci. Na hromádce se tak sešlo krásných devatenáct tisíc.

Paní Helena se před několika lety rozvedla se svým bývalým manželem a jako nešťastnou vzpomínku na ještě nešťastnější manželství si s sebou odnesla splátky úvěrů, které si během manželství pořídili společně s manželem, ale které byly napsány na její osobu. Aby byla paní Helena schopna dostát svým závazkům, zřídila si další půjčku a tady začalo její trápení. V kolotoči splátek, exekucí, insolvencí a lichvářských praktik firem, které využívají těžkých životních situací druhých ve svůj prospěch, ztratila paní Helena byt, veškerý majetek, ale hlavně zdraví.

Proto příznivci hnutí Úsvit uspořádali sbírku, z jejíhož výtěžku chce paní Helena zaplatit nájemné. Nájemné ve vlastním bytě, o který díky nedokonalosti našich zákonů přišla! Slavnostního předání peněz, které se uskutečnilo v mé kanceláři v Liberci, se zúčastnila i paní redaktorka Prošková z Libereckého deníku, kterou příběh paní Heleny velice zaujal.

Boj s exekutory a lichváři má naše hnutí jako jeden z hlavních bodů programu. Možná jsme jediní, kteří na svůj program nerezignují okamžitě po volbách, a proto se snažíme nejen předkládat nové zákony, které by v budoucnu podobným případům zamezily, ale zároveň pomáhat jednotlivým občanům, kteří se díky lichvářům a prapodivným praktikám exekutorů dostanou do svízelných životních situací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama