Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2014 22:29:30

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

 DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

Krym má právo rozhodnout o své budoucnosti

Krym má právo rozhodnout o své budoucnosti

Krym má právo rozhodnout o své budoucnosti




















14. března 2014
Západ zpochybňuje nedělní referendum o nezávislosti Krymu, doposud autonomní republiky v rámci Ukrajiny. Vyhrožuje Rusku sankcemi a odvetou. Netřeba připomínat Kosovo a Jugoslávii či jiné lokality ve světě, kde USA a NATO uplatňovaly tzv. referendum „shora“ – bomby a rakety místo hlasovacích lístků.

Obyvatelé Krymského poloostrova chtějí rozhodnout o své budoucnosti, a mají na to plné právo. V souladu s Chartu OSN, která zaručuje národům právo na sebeurčení. Ať se sami vyjádří, jestli chtějí žít na Ukrajině, v Rusku, nebo půjdou cestou nezávislého státu.

Tvrzení západní propagandy, že chystaný plebiscit je nelegitimní, protože je v rozporu s kyjevskou vládou, je naprosto absurdní. Vládu pana Jaceňuka nikdo z Ukrajinců nevolil, její nástup k moci je stejně pochybný, jako současné aktivity. V této zemi se na ulicích rabuje a střílí do lidí, ukrajinská armáda připomíná spíše plechovou kavalérii, činnost policie v některých místech „nahradily“ samozvané ozbrojené skupinky. Ekonomika je na pokraji bankrotu.

Česká republika opět předvedla, že úroveň její politické reprezentace nemá daleko k ústavu pro slabomyslné. Bez mrknutí oka schválila humanitární dar 50 milionů korun, který poputuje neznámo komu do chaosem zmítané Ukrajiny. Rovněž s velkou pompou, za desítky milionů korun, vypravila letouny pro několik těžce zraněných osob z Majdanu, které se do týdne zázrakem uzdravily a samozřejmě chtějí v naší zemi zůstat. Živit je budeme my. Určitě to dnes ocení všichni naši občané, pro jejichž děti nemá tento zkorumpovaný stát mateřské školky.

Jako český nacionalista nemám žádný důvod podporovat současnou ukrajinskou „elitu“, ani její zastánce na západ od Kyjeva. Proč také. Kvůli Evropské unii, Mezinárodnímu měnovému fondu, USA či NATO? Proti této mašinérii dnes stojí obyvatelé Krymu, kteří půjdou v neděli k hlasovacím urnám. Nutno podotknout, že my jsme v době rozbití Československa takovou možnost neměli. Jestli dnes pan Zaorálek a jemu podobní řvou do světa o demokratických hodnotách, měli by raději zavřít hubu.

Martin Kněžický

K tématu : http://www.dsss.cz/komentar_-rusko-ukazuje-svoji-silu


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama