Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2014 15:30:23

Znakem skutečně levicového občana je tolerance

Znakem skutečně levicového občana je tolerance

Jak je důležité zjišťovat si správné informace a nenechat se opít rohlíkem, jsem se přesvědčil při čtení dopisu našeho občana.

Stěžoval si na europoslance KSČM, kteří hlasovali v Evropském parlamentu na podporu návrhu zprávy kolegyně Ulrike Lunacekové Plán proti homofobii a diskriminaci na základě sexuální orientace a genderové identity. Podle tohoto rozhořčeného čtenáře prý zpráva zavádí privilegia pro homosexuály a podobné skupiny lidí »bez racionálních opodstatnění«. Podle čtenáře se jedná prý o »ohavnost«, která bude mít vliv na jeho postoj při hlasování v eurovolbách. Všechno je však jinak!

Sám jsem se setkal s velmi hysterickou reakcí na tuto zprávu některých náboženských činitelů, a to i z ČR. Chtěl bych zdůraznit, že celá rezoluce hovoří o toleranci, nikoli o propagaci homosexuality. Je to jasné již z názvu zprávy. Já se domnívám, že znakem skutečné civilizace a znakem skutečně levicového politika i angažovaného občana je právě tolerance. Proto musím odmítnout výtky, které se snášejí na hlavu těch, kdož pro danou rezoluci hlasovali, a rád bych jasně a nahlas řekl, že je nezbytné do budoucna výrazně posílit roli rodiny, protože ta je při výchově mladé generace nezastupitelná.

To ale neznamená, že budu netolerantní k občanům, kteří mají jinou sexuální orientaci. Jsem pro posílení role rodiny, které musí jít ruku v ruce s rozšířením přístupných veřejných služeb pro rodiče - v poslední době chybí finančně dostupná místa pro děti ve školkách, prakticky vymizely jesle - a zároveň s posílením role rodiny je třeba posilovat emancipaci žen. Bez toho není možné hovořit o civilizačním vzestupu žádné ze zemí světa.

Jaromír KOHLÍČEK, poslanec Evropského parlamentu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama