Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2014 14:16:18

Nesmíme zapomenout na historický odkaz sociálnědemokratického hnutí

Nesmíme zapomenout na historický odkaz sociálnědemokratického hnutí

Představitelé ČSSD si připomněli 136. výročí založení strany

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, spolu se stranickými kolegy Milanem Chovancem a Martinem Starcem, si dnes v poledne přijel krátce připomenout výročí 136. let od založení ideové základny dnešní sociální demokracie. Upozornil v této souvislosti mimo jiné na tragický osud Antonína Hampla, význačné postavy z dějin nejstarší a nejsilnější tuzemské strany.

Krátké připomínky, která se tradičně konala u kulturního domu Kaštan na pražském Břevnově, se kromě čelních představitelů strany zúčastnili také pražští sociální demokraté. Po zaznění hymny a krátkém uvítání si vzal slovo předseda strany Bohuslav Sobotka.

„Nesmíme zapomenout na historický odkaz sociálnědemokratického hnutí, do něhož se řadí statečnost a úcta k hodnotám svobody a práva ve společnosti. Rád bych v této souvislosti připomněl tragický osud našeho politika Antonína Hampla, který byl za doby nacistické okupace odvážným prostředníkem mezi odporem a protektorátní státní reprezentací,“ připomněl Bohuslav Sobotka, který se byl nedávné během návštěvy Německa podívat ve věznici Moabit. Právě zde politik po zatčení gestapem zahynul.

Českoslovanská sociálnědemokratická strana dělnická byla založena na sjezdu v Břevnově 7. dubna 1878 za přítomnosti zástupců celorakouského výkonného výboru Ferdinanda Schwarze a Františka Nechvíle. Sjezd přijal poněkud pozměněný gothajský program německé sociální demokracie z roku 1875, zvolil pětičlenné vedení strany a prohlásil jejími tiskovými orgány Dělnické listy a Budoucnost.

Více informací o zajímavé historii strany naleznete v encyklopedii ČSSD pod odkazem zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama