Adam B. Bartoš

  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2014 9:26:43

Otevřený dopis starostovi MČ Praha 1 Oldřichu Lomeckému

Otevřený dopis starostovi MČ Praha 1 Oldřichu Lomeckému

Vážený pane starosto, dovolte, abych vyjádřil své hluboké znepokojení nad Vaším rozhodnutím o dalším neposkytování prostor v Revoluční č. 5, které patří do správy městské části Praha 1.

Vážený pane starosto,

dovolte, abych vyjádřil své hluboké znepokojení nad Vaším rozhodnutím o dalším neposkytování prostor v Revoluční č. 5, které patří do správy městské části Praha 1.

V těchto prostorách totiž s vědomím úředníků MČ pořádá už několik měsíců pravidelné tiskové konference naše politická strana NE Bruselu - Národní demokracie.

Rozhodnutí o tom, že MČ už tyto prostory nebude nabízet a raději je pronajme podnikatelům, nás tak ve volební kampani silně poškozuje, neboť jsme měli domluveno zapůjčení prostor i pro nadcházející týdny. Dostáváme se tak do situace, kdy budeme muset obtížně hledat náhradní prostory.

Články v tisku, které tomuto Vašemu rozhodnutí předcházely, vnímáme jako lživé a tendenční, protože bez znalosti věci označují organizace, které si prostory půjčovaly, za extrémistické.

Vaše politicky korektní chování, kdy "zjištění" novinářů přitakáváte a slibujete "nápravu", je Vás nejen nedůstojné, ale je ho navíc možné vnímat jako nepřímý útok na naši stranu, protože jste o našem užívání těchto prostor věděl a přesto učinil rozhodnutí, které nás poškozuje.

Ve skutečnosti je onen mediální útok (a Váš politický, který mu jde vstříc) veden primárně proti naší straně (ačkoli o ní v textu přímo zmínka není), protože novinářské obci je informace o tom, že prostor používáme k pořádání tiskových konferencí, na které je zveme, důvěrně známa. Je podivné, že se téma vytáhlo až nyní, třebaže tam podobné přednášky probíhají už řadu let. Navíc je zjevné, že na některých zmiňovaných přednáškách mluvili jako řečníci kandidáti naší politické strany.

Vaše jednání je tak možno klasifikovat jako zneužití pravomoci veřejného činitele, když jste, coby exponent TOP 09, řádně registrované straně NE Bruselu - Národní demokracii ztížil volební kampaň v její horké fázi.

Bez ohledu na to, co si o zmiňovaných přednáškách myslíte, bych Vás rád upozornil, že máme v ústavě zaručenou svobodu slova, kterou Vy tímto svým rozhodnutím znemožňujete. Prostory, o kterých je řeč, byly navíc právě za účelem pěstování svobody slova a k podpoře svobodné diskuze určeny.

Pro nás naopak svoboda slova není prázdným pojmem a máme ji jako jeden ze stěžejních bodů našeho volebního programu.

Chci Vás tedy tímto vyzvat, abyste nám ve zmiňovaných prostorách umožnil tiskovou konferenci jak tento pátek (11. dubna), tak i další pátky ve čtrnáctidenních intervalech až do konce volební kampaně. Totéž se týká i konání porady našeho volební štábu, kterou jsme na tomto místě plánovali uskutečnit v sobotu 26. dubna.

Tento dopis prosím považujte za otevřený.

S pozdravem,
Adam B. Bartoš, předseda NE Bruselu - Národní demokracie

www.nebruselu.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama