Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2014 17:35:27

Schizofrenie ODS

Schizofrenie ODS

Komentář Ivo Pojezného, poslance PS PČR za KSČM, k petiční akci ODS proti přejetí eura.

Nechci se v mém příspěvku vracet k výroční zprávě ODS, která nám ukázala, jak moc tuto stranu mají rádi živnostníci. Dokonce i ti, kteří na její vládnutí doplatili. Ano, hádáte správně – mám na mysli onu kadeřnici z Kroměřížska.

Rád bych se ale podíval na kampaň, kterou tato strana vede ke květnovým volbám do Europarlamentu. Tedy konkrétně na sběr podpisů pod petici, kterou vyzývají vládu, aby vyjednala výjimku o přijetí eura. Souhlasím s tím, že s přijetím eura by se nemělo spěchat a ideálně by o tomto důležitém kroku měli rozhodnout sami občané. Zaráží mne však, že ODS používá metodu, kterou sama jako vládní strana pohrdala. KSČM k vypsání referenda o daru církvím shromáždila desítky tisíc podpisů a marně se také snažila nejenom toto konkrétní, ale obecné referendum prosadit také v Poslanecké sněmovně. ODS se vždy stavěla rezolutně proti. Zásadovost, o které často vedoucí představitelé údajně „zvonuočištěné“ ODS tak rádi mluví, jakoby se najednou vytratila.

ODS zdůrazňuje, že otáčí Evropskou unii správným směrem. Jestli má na mysli podobný směr, který prosazovala coby vládní strana v letech 2006 – 2013 (a který dnes Petr Fiala nepokrytě obhajuje), tak se máme ještě na co těšit.

Ivo Pojezný, poslanec PS PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama