ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2014 13:35:41

Letošní Den Země v Praze 5 se uskutečnil v parku Portheimka

Letošní Den Země v Praze 5 se uskutečnil v parku Portheimka

Praha 5 si i letos připomněla Den Země, který se konal v parku Portheimka. Záštitu tomuto ekologicky motivovanému svátku poskytnul 1. zástupce starosty městské části Praha 5 Petr Lachnit a zástupkyně starosty Marie Ulrichová-Hakenová.

Den Země je v moderním pojetí upozorněním široké veřejnosti na dopady a ničení životního prostředí a koná se při příležitosti oslav jarní rovnodennosti a příchodu jara. Smyslem kampaně spojené s tímto svátkem je přednést otázku ekologie široké veřejnosti a informovat o možnostech zvýšení energetické účinnosti, recyklaci odpadků a obnovitelných zdrojích energie.

„Ekologie není jen samostatnou učební disciplínou v moderních osnovách školáků, ale především zodpovědným životním přístupem ke svému okolí,“ řekl Petr Lachnit.

Akci organizovalo občanské sdružení Veselá zebra ve spolupráci se společností EKO­-KOM (systém sběru a recyklace obalových odpadů) za podpory městské části.

Pro malé i větší návštěvníky byla přichystána celá řada dobrodružných soutěží o hodnotné ceny, mimo jiné kuličkiáda, prostorové hlavolamy, skákací hrad, airbrush tetování a další. Na připravené scéně vystoupil Tonda Obal se svými kamarády a klaun Ferda. Závěr pátečního odpoledne zpestřila balónková show a dokonce přišel i kouzelník!

„Věřím, že si návštěvníci a hlavně naši nejmenší přišli na své a dozvěděli se něco nového z oblasti ekologie,“ dodal 1. zástupce starosty městské části Praha 5 Petr Lachnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama