ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2014 12:44:52

Žáci škol představili své práce v rámci projektu Příběhy našich sousedů

Žáci škol představili své práce v rámci projektu Příběhy našich sousedů

Vyvrcholením půlročního žákovského projektu Příběhy našich sousedů byla prezentace všech projektů spojená s vernisáží pod záštitou Marie Ulrichové Hakenové, která se uskutečnila 23. dubna v Komunitním centru Prádelna.

Za přítomnosti pamětníků, kteří žákům poskytovali své vzpomínky a archivní materiály se jednotlivé skupiny prezentovaly nejen před přítomnými návštěvníky, ale také před odbornou porotou. Ta po skončení každé prezentace měla na žáky doplňující dotazy. „Porota vyhodnotila za nejzdařileji zpracovaný příspěvek žáků ZŠ U Santošky pod vedením paní učitelky Evy Erbenové, který mapoval životní osud vězně koncentračních táborů Jaroslava Krause,“ dodala zástupkyně starosty Marie Ulrichová Hakenová, která vyzdvihla výbornou spolupráci organizátora akce občanské sdružení Post Bellum se základními školami zřizovanými městskou částí Praha 5.

Více informací na www.pribehynasichsousedu.cz. Kdo má zájem o dokumentaristické projekty může se stát členem Klubu přátel Paměti národa. Přihlášku lze podat na www.postbellum.cz nebo www.pametnaroda.cz.

Příklady některých příběhů pamětníků a více o akci se dozvíte z reportáže radniční televize TVP5.

Návštěvníky akce přišla uvítat zástupkyně starosty Marie Ulrichová Hakenová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama