Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2014 14:33:56

Z posledního setkání KV KSČ Jihomoravského kraje

Z posledního setkání KV KSČ Jihomoravského kraje

K dnešnímu dni zanikl Krajský výbor Komunistické strany Československa v Jihomoravském kraji ukončením členství všech jeho zbývajících funkcionářů a řadových členů.

Vážené soudružky a soudruzi,

Nebývá obvyklé, aby všichni členové z jednoho kraje, vystoupili z řad jakékoliv politické strany. V našem případě se stalo, že všichni členové v Jihomoravském kraji opustili řady Komunistické strany Československa. Musím konstatovat, že jsme nebyli v naši malé České republice těmi prvními v tomto kroku. Před námi tyto kroky postupně učinily členové a funkcionáři krajů Olomouckého, Vysočiny, Moravskoslezského a Zlínského. V dalších krajích odchází prozatím jen jednotlivci, nebo menší skupiny.

Poslední kapkou pro většinu zbývajících členů v Jihomoravském kraji byla dvě televizní vystoupení lídra KSČ pro volby do Evropského Parlamentu (EP), kde se jednoznačně projevil jako buržoazní politik, který ani v nejmenším neprosazuje myšlenky sociálně spravedlivé společnosti, ale je dokonce podporovatel imperialistických tendencí Evropské unie ve vztahu k dění na Ukrajině. Právě proto jsem nemohl doporučit volbu KSČ v letošních volbách do EP. Nikdo ze členů KV KSČ JMK se nevzdal myšlenek, které má prosazovat komunistická strana, a to jistě ani nikdo z dalších krajských organizací, které odešly ze struktur KSČ. Tito členové jen odešli od nového maloměšťáctvím načichlého vedení, které nedokáže vést KSČ směrem, který si při svém založení vytyčila a bez mála dvacet let prosazovala.

Dopolední zasedání bývalých členů Krajského výboru KSČ Jihomoravského kraje dne 9. května 2014 tedy jednoznačně rozhodlo dále nepodporovat stranu, která se jen názvem hlásí k odkazu KSČ. K tomu vyzývá i všechny sympatizanty a doporučuje v nastávajících volbách do EP podpořit komunisty na kandidátce KSČM. Pravicové politické spektrum bude možná potěšeno, ale je třeba si uvědomit, že členové KSČ v JMK neodešli z politického života, dále budou působit ve strukturách marxisticko-leninských organizací a všude tam kde bude úrodná půda pro šíření myšlenek, které by jako členové komunistické strany prosazovali. Budeme také, stejně jako do teď, dále spolupracovat s komunisty, bez ohledu na jejich stranickou příslušnost.

Vojtěch Mišičák, od 10.10.2011 do 20.4.2014 vedoucí tajemník KV KSČ JMK a 1. tajemník OV KSČ v Břeclavi a Znojmě

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama