Jiří Skřivánek

  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 9:10:00

Členů ČSSD i ODS ubývá, za to lidovci v Ústeckém kraji výrazně posilují

Členů ČSSD i ODS ubývá, za to lidovci v Ústeckém kraji výrazně posilují

Mezitím, co na severu Čech ubývají většině tradičních politických stran členové, u lidovců je to překvapivě naopak. „Po dlouhé době máme velmi plodné období“.

V loňském roce měli lidovci z Ústeckého kraje v kolonce přijatí členové číslo 0, v kolonce úbytek členů číslo 53. V letošním roce započali již druhou desítku přijatých členů a vypadá to, že je o členství stále veliký zájem. „Mám pro to jednoduché vysvětlení, jsme po čtyřech letech opět vládní stranou, tím jsme se stali pro angažované občany zajímavějšími a lehce dostupnými. Letos jsme přijali řadu nadšených převážně mladých členů, další řada čeká na schválení.“ Lidovecké řady posílili členové v šesti okresech ze sedmi, což znamená, že je zájem o členství napříč celým Ústeckým krajem.

„Chci se podílet na věcech a projektech, které pomáhají lidem, popřípadě zlepšují okolí. KDU-ČSL má morální hodnoty a nemusím se bát, že jsem mezi mafiány.“říká jeden z nových členů, dvacetiletý student vysoké školy David Pflanzer z Benešova nad Ploučnicí.

KDU-ČSL působí celkově více svěžím dojmem, než tomu bylo v minulých dobách, silně omladila a zapracovala na PR. Navíc straně pomáhá zatím velmi slibná práce jejich ministrů. Na ministra zemědělství Mariana Jurečku se po dramatickém často kritizovaném nástupu snáší na jeho hlavu pouze samá chvála, to samé se dá říct o ministrovi kultury Danielu Harmanovi.

Lidé jsou znechucení mafiánskými praktikami zavedených stran v Ústeckém kraji, jimiž je ČSSD, KSČM či ODS, chtějí se politicky angažovat, ale do těchto zprofanovaných stran nechtějí, obávají se i něčeho nového, neznámého jako je Ano či Hnutí Úsvit, proto pro ně bývá vstup do  KDU-ČSL  často logickou, přirozenou volbou.

„Kromě samotného členství mají lidé také zájem sedět za KDU-ČSL v okrskových komisích. Sami nám volají, píší e-maily a nabízí svou pomoc, evidujeme několik obcí, kde jsme nikdy neměli delegáty ve volebních okrskových komisích. Při letošních volbách do Evropského parlamentu však obsazujeme svými delegáty i řadu těchto obcí.“ 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama