Jiří Skřivánek

  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2014 23:05:42

PROTIROMSKÁ DEMONSTRACE V DĚČÍNĚ NEPOMŮŽE K UKLIDNĚNÍ SITUACE BA NAOPAK

PROTIROMSKÁ DEMONSTRACE V DĚČÍNĚ NEPOMŮŽE K UKLIDNĚNÍ SITUACE BA NAOPAK

Jako velmi špatný nápad považuji uspořádání protiromské demonstrace v Děčíně, kterou svolává známý podvodník a pravicový extrémista Lukáš Kohout. Zloděj křičí, chyťte zloděje, asi tak bych přirovnal chování organizátora.

Má vůbec takový člověk právo svolávat veřejnou akci, jejíž hlavním bodem je moralizování a kritizování jiných lidí? Domnívám se, že v žádném případě.´zdroj: Blesk.cz




Pokud demonstrace či pochod, chcete-li, proběhne v takovém stylu, jaký připravují organizátoři, bude mít akce jeden jediný efekt. Tím bude zvýšení nevraživosti mezi oběma tábory. Tento efekt si nepřeje nikdo až na samotné organizátory, kteří tím plní svou pravicově extrémistickou filosofii. Věřím, že jsou občané naštvaní i já mezi ně patřím, ale tento pochod nevidím jako přínosný, spíše bych řekl, že je kontraproduktivní.

Položil jsem otázku několika lidem, kteří bydlí v problémových lokalitách města, zda od pochodu něco očekávají, či jim přijde prospěšný. Ani jeden z dotazovaných nebyl pro uskutečnění pochodu. Už to samotné o něčem svědčí. Proč tedy celá tato show?

Domnívám se, že je celá akce účelová a rozhodně se nezakládá na touze místních lidí. Ti by spíše ocenili, kdyby se měřilo všem stejným metrem a to jak v rozdělování různých dávek a podpor, tak před státními orgány, úřady atd.

Téma s romskou problematikou je skutečně obrovské, ale zároveň lehce zneužitelné. Položme si otázku, má ambici tento pochod městu pomoci? Moje odpověď zní: „Nemá“. Proto vyzývám všechny rozumné občany města Děčín, akce se neúčastněte. Rozhodně tím neříkáte, že jste spokojeni s tím, jak se nepřizpůsobiví lidé chovají, ale dáváte tím najevo, že podporovat to samé v bledě modrém, není řešení.

Pochody jsou legitimní, demokratická a správná věc jen tehdy, pokud jsou organizovány za účelem lidem pomoci, ne jim ještě víc ubližovat. 

zdroj obrázku www.blesk.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama