Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 19:39:45

Areál Jezuitské koleje slavnostně dokončen

Areál Jezuitské koleje slavnostně dokončen

V pátek 16. května byl v Kutné Hoře slavnostně dokončen čtyřletý projekt Středočeského kraje s názvem „Adaptace areálu Jezuitské koleje v Kutné Hoře pro potřeby cestovního ruchu.“

V pátek 16. května byl v Kutné Hoře slavnostně dokončen čtyřletý projekt Středočeského kraje s názvem „Adaptace areálu Jezuitské koleje v Kutné Hoře pro potřeby cestovního ruchu.“ Areál Jezuitské koleje, který spravuje Galerie Středočeského kraje (GASK), tak byl obohacen o zrekonstruované severní křídlo, štábní domek, historickou vápennou pec i o opravenou správní budovu. Investice ve výši necelých 200 milionů korun byla realizována za pomoci evropských fondů Regionálního operačního programu, kdy kraj platil spoluúčast 15%.

Související projekt rekonstrukce zahrad, bastionu a jízdárny byl realizovaný z prostředků kraje a úspěšně dokončený v minulém roce. Oba projekty navazovaly na první etapu revitalizace areálu, která byla zakončena právě v roce 2010.

Slavnostního aktu se účastnil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, starosta města Kutná Hora Ivo Šanc, Václav Chytil, pověřený řízením Regionálního operačního programu Střední Čechy, ředitelka Galerie Středočeského kraje Jana Šorfová, zástupci zhotovitele, dodavatele interiérů, projektanta a samozřejmě i další hosté.

„V nových prostorách budou k vidění i 2 stálé expozice – jedna bude věnována historii Jezuitského řádu zejména ve vztahu k městu Kutná Hora, v druhé, umístěné ve štábním domku, bude expozice místního vinařství vhodně doplněná o živou ukázku v okolí vápenné pece. Velice významné je i nové lektorské centrum zaměřené nejen na začínající umělce, kteří zde mají i nezbytné zázemí, ale i na rodiny s dětmi, které zde mohou hrou a uměním trávit opravdu celý den. Ale nechci prozrazovat všechno, čím Vás GASK překvapí. Přijďte zkrátka navštívit Kutnou Horu a nechce si opravdu dost času na kulturu, relaxaci i vzdělávání, v zahradě i uvnitř Jezuitské koleje.“ lákal návštěvníky radní Štefek.

„Tímto krajské investice nekončí, letos chceme zrealizovat další mobiliář do zahrad a systém čerpání spodních vod pro zalévání zahrad a diskutujeme i o dalším rozvoji areálu včetně investic, které přinesou provozní úspory.“ dodal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama