Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 16:33:59

Rada projednala obdržené dotace pro galerii a knihovnu

Rada projednala obdržené dotace pro galerii a knihovnu

Příspěvkové organizace v kultuře nespoléhají jen na finanční zdroje z krajského rozpočtu a snaží se vyvíjet vlastní aktivity typu prodeje upomínkových předmětů či pronájmu volných prostor. Úspěšní jsou také v získávání dotací.

Příspěvkové organizace v kultuře nespoléhají jen na finanční zdroje z krajského rozpočtu a snaží se vyvíjet vlastní aktivity typu prodeje upomínkových předmětů či pronájmu volných prostor. Úspěšní jsou také v získávání dotací. Několik obdržených dotací projednala 19. května i Rada kraje.

„Galerie Středočeského kraje získala dotaci 200.000 Kč na novou stálou expozici „Stavy mysli – Za obrazem“ a 100.000 Kč na odbornou publikaci k této výstavě, Středočeská vědecká knihovna zase získala 32.000 Kč na vzdělávání pracovníků knihoven v oblasti ICT a 38.000 Kč na další obdobný seminář. Další dotace ve výši 100.000 Kč do knihovny byla získána na projekt Virtuální Středočeský kraj v databázích knihovny.“ shrnul aktuální úspěchy radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Dotace galerie a knihovna získaly z Ministerstva kultury.

Zmiňovaná nová stálá expozice GASKu „Stavy mysli – Za obrazem“, nad kterou přijal záštitu hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, bude zahájena vernisáží již tuto sobotu a přinese netradiční pohled na tvorbu stálé expozice.

Středočeská knihovna zase příspěvek využije ke vzdělávání pracovníků středočeských knihoven v oblast informačních technologií a informačních knihovních systémů. Druhý příspěvek obohatí veřejný katalog knihovny o multimediální prvky – texty, zvuky, obrazy, videa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama