Pavla Šlahúnková

Jsem kandidátkou do Evropského parlamentu za KSČM
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2014 9:04:28

EU nabízí potenciál k lepšímu vzdělání našich studentů, využijme ho

EU nabízí potenciál k lepšímu vzdělání našich studentů, využijme ho

Jedním z principů, které musíme v rámci své práce v Evropském parlamentu nadále prosazovat, je podpora vzdělávání českých studentů a to nejen týkající se jejich znalostí, ale také jazykové vybavenosti.

K jejich prohloubení slouží různé studijní programy pro vysokoškolské studenty, zejména Erasmus, ale i některé další. Studium na zahraničních univerzitách studentům navíc přináší zkušenost a samostatnost. Zkušenější a vzdělanější absolvent se pak lépe uplatní na trhu práce a je přidanou hodnotou pro celou společnost. Ze všech těchto důvodů se nesmí podobné přeshraniční aktivity Evropské unie v žádném případě omezovat, ale je nutné je podpořit a prohloubit.

Před dvěma roky to dokonce vypadalo, že by mohl být program Erasmus z důvodů úspor zrušen, naštěstí byl pro následující období nahrazen novým programem Erasmus+. Podobnou nejistotu nesmíme do budoucna připustit, vzdělávání by bylo jedno z nejhorších míst, kde bychom měli šetřit. Naopak.

Pojďme hledat další možnosti, jak mladým lidem ještě více otevřít již existující, ale byrokraticky komplikované možnosti poznávání jiných národů i jazyků. Pro KSČM bylo kvalitní a bezplatné vzdělání vždy prioritou, a to nejen to univerzitní. Nebránili bychom se proto diskuzi o nějaké formě rozšíření např. programu Erasmus pro studenty středních škol, nebo rozšíření možností pracovních stáží v zahraničí pro absolventy středních i vysokých škol. Cílem je konkurenceschopnost českých absolventů, a pokud k tomu naše členství v Evropské unii nabízí potenciál, musíme ho využít. V pátek 23. 5. a sobotu 24. 5. 2014 budeme mít při volbách do Evropského parlamentu tu možnost. Pojďme společně podpořit budoucnost nejen svoji, ale i našich dětí.

Pavla Šlahúnková, kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama