Pavla Šlahúnková

Jsem kandidátkou do Evropského parlamentu za KSČM
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 9:22:40

Evropské volby budou signálem, jak jsou občané spokojeni

Evropské volby budou signálem, jak jsou občané spokojeni

Je to až symbolické. Jen pár dní po výročí deseti let od vstupu České republiky do Evropské unie si dnes a zítra zvolíme nové evropské poslance, kteří na dalších pět let budou určovat směřování nejen Evropy, ale i pozici ČR v ní.

 Nemůžeme se tvářit, že se nás to netýká.

Evropská unie nám přinesla dobré i špatné, ale především je jasnou věcí, že už dnes zásadním způsobem ovlivňuje domácí legislativu a její vliv bude i do budoucna sílit. Stále větší bude i v otázkách, které ovlivní český trh i třeba cenu zboží v českých obchodech. Proto v Evropském parlamentu potřebujeme silný hlas, který bude tento vliv využívat ve prospěch českých občanů. Nepotřebujeme chronické obdivovatele každého nařízení z Bruselu ani kverulanty, kteří za každou cenu budou cokoli odmítat. Jsem připravena hájit skutečnézájmy českých občanů a nabízím realistický pohled na naši pozici v Evropě.

Skutečné řešení nezaměstnanosti, motivující minimální mzdy či právo na první zaměstnání pro studenty, to jsou principy, k nimž se volbou KSČM můžete přihlásit. A to i navzdory současné domácí vládě ČSSD, ANO a lidovců, od níž leckdo očekával spravedlivější přístup k sociálně slabším skupinám, ale zatím to vypadá spíše naopak. Volby do Evropského parlamentu totiž kromě výběru nových europoslanců vyšlou jasný signál, jak je česká společnost naladěna. Na rozdíl od častých průzkumů veřejného mínění, o jejichž výpovědní hodnotě, vzhledem k obrovským rozdílům mezi nimi, můžeme úspěšně pochybovat, budou tyto volby skutečnou sondou do nálady české společnosti. Možnost vyjádřit svůj názor máme už dnes. Budu vám
vděčná za každý hlas.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama