Jan Beneš

Kandiduji do zastupitelstva města Třemošná
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2014 14:21:05

Májové setkání v Domažlicích

Májové setkání v Domažlicích

Tradiční setkání příznivců KSČM v letním kině v Domažlicích uspořádal v sobotu 17.5. 2014 Krajský výbor KSČM se sídlem v Plzni a Okresní výbor KSČM Domažlice.

Vzhledem k tomu, že za týden nás čekají volby do evropského parlamentu, stalo se setkání také příležitostí představit kandidáty za KSČM. Ještě dříve než vypukla vlastní akce v  „letňáku“ dali si kandidáti dostaveníčko na náměstí pod domažlickou věží.

Program byl už dopoledne bohatý. Pro kolemjdoucí byla připravena dvě vystoupení mažoretek Maršálek z Plzně a potencionální voliči si mohli také pohovořit s řadou kandidátů. Po náměstí poctivě pobíhala napříkald jednička kandidátky KSČM do EP Kateřina Konečná v doprovodu nejmladší z kandidujících komunistů Pavly Šlahúnkové. Právě na závěr programu na náměstí pozvala Konečná všechny občany k volbám a pak se obě jmenované kandidátky odebraly za dalším programem předvolební kampaně na Vysočinu.

V pravé poledne se už začala linout hudba z nedalekého letního kina. Po celé odpoledne byla v plné pohotovosti skupina Vega z Holýšova, která k poslechu všech přítomných vyhrávala až do zakončení programu. Oficiálního zahájení se ujal předseda Plzeňského krajského výboru KSČM Miroslav Kavij. Do Domažlic také zavítali zástupci vedení KSČM. Pozvání přijal 1. místopředseda KSČM Petr Šimůnek, místopředseda pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež a poslanec za KSČM Jiří Dolejš, předsedkyně Ústřední revizní komise KSČM a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Zdeňka Lišková. Dále se účastnili například oba poslanci KSČM z Plzeňského kraje Karel Šidlo a Jiří Valenta, který kandiduje také do Evropského parlamentu. Vedle poslaneckého klubu byla v Domažlicích i senátorka zvolená za KSČM Marta Bayerová. Chybět nemohl ani radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Václav Štekl, krajský zastupitel z pořádajícího okresu Věstislav Křenek a mnoho dalších zastupitelů všech úrovní a představitelé okresních výborů nejen Plzeňského kraje.

Prezentovat své kvality mohli samozřejmě také kandidáti do Evropského parlamentu. Pro Jiřího Maštálku, Miloslava Ransdorfa, Josefa Skálu, Esmu Opravilovou, Pavla Janečka a již zmíněného Jiřího Valentu byl připraven vskutku záludný úkol. Museli totiž předvést jak dokáží v Bruselu reprezentovat Českou republiku lidovou písničkou. „Kolíne, Kolíne v podání „evropského sboru“ komunistických kandidátů se tak stalo nečekaným zpestřením volební kameně na Chodsku. Kvůli souběhu s jinou akcí přijel další z kandidátů Jaromír Kohlíček sice až krátce po pěvecké zkoušce, ale ušetřen rozhodně nebyl. Snad aby mu nebylo líto, že přišel o zpívání připravili pro něj organizátoři úkol jiný – zatancovat si na jevišti polku.

Kdo nestihl dopolední vystoupení mažoretek měl ještě jednu šanci právě v letním kině. Na své si přišli také nejmladší účastníci. Pro děti byla připravena trampolína a střelba na terč ze vzduchovky. K předvedení svých střeleckých dovednosti, se ale nechal zlákat i nejeden dospělý. K dispozici byla i loňská novinka – diskusní stan, kde byli v průběhu programu k zastižení všichni přítomní kandidáti.

I když počasí na setkání nedopřálo právě nejteplejší den, nejčernější obavy z deště se nenaplnily celá akce se obešla bez jediné kapky. V Plzeňském kraji se budou mít občané možnost setkat kandidát ještě jednou. Ve čtvrtek 22. května proběhne od 16:00 v Kopeckého sadech v Plzni závěrečný mítink k volbám do Evropského parlamentu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama