Jan Beneš

Kandiduji do zastupitelstva města Třemošná
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 1:13:03

Óda na lepší Evropu

Óda na lepší Evropu

Už jen několik hodin zbývá do otevření volebních místností pro letošní volby do evropského parlamentu. Právě včera ve čtvrtek 22.května vrcholila na moha místech volební kampaň.

Finále několika týdenního snažení zažila v režii KSČM Plzeňského kraje také Plzeň.

Od pondělí stál v prostoru „U Branky“ v centru krajského města volební stánek, kde zájemci mohli obdržet řadu reklamních předmětů od mátovéhoho čaje, nezbytných propisek až po dětmi oblíbených balónků a třešničkových lízátek. Nejpodstatnější ovšem byly samozřejmě volební haló noviny s představením čelních kandidátů a programem se kterým se KSČM bude ucházet o přízeň voličů.

Úplnou tečkou květnové kampaně pak bylo čtvrteční celokrajské shromáždění v Kopeckého sadech. Krátce po 16:00 hodině zahájila sešlost neoficiální hymna evropské unie Óda na radost napsaná Friedrichem Schillerem a zhudebněná  Ludwigem van Beethovenem jako závěrečná věta jeho Deváté symfonie. Po ní se slova ujal Miroslav Kavij, předseda krajského výboru KSČM Plzeň. Připomněl, že často podceňované evropské volby by žádný občan neměl vynechat. „Máme možnost měnit Evropu tak, aby se stala přínosem pro naše občany“ zdůraznil Kavij. Akcentoval také některé z programových priorit KSČM mezi něž patří mimo jiné ochrana všech lidských práv, ochrana osobních údajů, zákaz daňových rájů a povinnost zdanit zisk v místě vytvoření, či kolektivní bezpečnost Evropy.

Chybět nemohl samozřejmě plzeňský europoslanec Jiří Maštálka, který bude svůj mandát obhajovat z druhého místa kandidátky. Poznamenal, že končící kampaň byla vedena různými způsoby. „Někteří z nás měli možnost ochutnat koblihy bez marmelády a politiku bez obsahu“ řekl Maštálka a dodal, že místo planých slibů jiných subjektů, je KSČM v novém evropském parlamentu skutečně připravena hájit zájmy České republiky. Maštálka také odsoudil jakoukoliv formu xenofobie a národnostní nesnášenlivosti. „Musíme se snažit, aby pod vlajkou EU nebyly rozmíchávány národnostní spory zejména na východ od našich hranic. Volte kandidátku číslo 10 a šťastnou ruku!“ zakončil své vystoupení Maštálka.

Na pódiu byl k vidění také další europoslanec. Ze čtvrtého místa se bude o přízeň voličů ucházet Miloslav Ransdorf. Ten mimo jiné připomněl, že mnoho věcí, které slibuje politická konkurence jsou už dávno rozhodnuty. Například zrušení tzv. roamingu, tedy zavedení volání za domácí ceny po celé EU bylo již evropským parlamentem odsouhlaseno. Právě Miloslav Ransdorf stál u zrodu tohoto snažení. Podle Ransdorfa můžeme z našeho člaství v EU mnohé vytěžit. „Můžeme žádat normy proti korupci, ochranu finančních trhů a rozumné upravení využívání fondů“ nastínil naše možnosti v EU Ransdorf.

Po ostřílených europoslancích se potencionálním voličům přestavili také další dva přítomní kandidáti. Nováčky v Bruselu by se už v neděli mohli stát Josef Skála a Jiří Valenta, poslanec parlamentu ČR za KSČM. Na otázku kdy by měla Česká republika přijmout euro Skála zažertovala, že koruna může mít klidně delšího trvání, než problémy opředená společná evropská měna. Za velký problémem považuje Jiří Valenta nezaměstnanost, která tíží nejen nás, ale v podstatě celou Evropskou unii. Právě její řešení je jedním z bodem desatera se kterým v eurovolbách komunisté předstupují před voliče. KSČM je podle Valenty jediným autentickým levicovým subjektem a nabízí alternativu dosavadnímu pravicovému vládnutí.

Své stranické kolegy přišel podpořit také poslanec parlamentu ČR Karel Šidlo, náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Zdeňka Lišková, nebo radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Václav Štekl. Aby se lidem lépe vykročilo k evropským volbám hrála po celé předvolební setkání skupina Harmonie manželů Fajfrlíkových. Tím skončila oficiální kampaň KSČM v Plzeňském kraji a dnes už mají všechno v rukou voliči, nezbývá než doufat, že zvolí moudře pro nás i celou Evropu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama