Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2014 8:18:47

V Kutné Hoře proběhla konference „Dostupnost turistických cílů pro handicapované

V Kutné Hoře proběhla konference „Dostupnost turistických cílů pro handicapované

Pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka, ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové a ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové se v Galerii Středočeského kraje konala v pátek 30. května konference...

Pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka, ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové a ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové se v Galerii Středočeského kraje konala v pátek 30. května konference „Dostupnost turistických cílů pro handicapované, rodiny s malými dětmi a seniory v České republice“.

Sdružení o.p.s. Retour si společně se spoluorganizátory, MMR, Českou centrálou cestovního ruchu, Středočeským krajem a Nadací Charty 77 Konto Bariéry dalo za cíl podporovat rozšiřování turistických aktivit, informovat se a spolupracovat na systematickém zpřístupňování cílů pro zmíněné skupiny.

Z pověření hejtmana Josefa Řiháka vystoupila na úvod vedoucí odboru regionálního rozvoje Pavla Nováková, důležitost tématu konference ocenil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, radní pro regionální rozvoj Karel Horčička i náměstek ministryně pro cestovní ruch Jiří Houdek. Nechyběl ani předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

„Konference ukázala praktické možnosti, jak přiblížit naše památky a další turistické cíle obrovské skupině lidí. V našich příspěvkových organizacích se snažíme o totéž, jako důležité vnímám zároveň, aby se cíle staly dostupné i finančně, tedy pro sociálně znevýhodněné skupiny občanů.“ sdělil radní Štefek.

„Závěry určitě využijeme při přípravě aktualizované koncepce cestovního ruchu i při tvorbě propagačních materiálů třeba v podobě sjednocených piktogramů.“ dodal radní Horčička.

Na programu konference byl představen i Středočeský kraj a koncepce podpory handicapovaných v Galerii Středočeského kraje. Nechyběly ani prezentace řešení města Kutné Hory „bez bariér“ nebo zámku Kačina.

Velkou diskusi vyvolaly příspěvky na téma jednotné metodiky značení přístupnosti objektů pro handicapované nebo projekt sdílení map „Mapy bez bariér“. Zajímavé byly rovněž vozíčkářské trasy a jejich značení v podání Klubu českých turistů a prezentace Krkonoše bez bariér, šumavský projekt Mluvící stromy, řešení Hornického skanzenu Žacléř v rámci přeshraniční spolupráce, navigační systémy pro senzoricky handicapované v Království železnic i cyklostezka pro nevidomé v Těšínských Beskydech.

„Je symbolické, že konference proběhla právě v Jezuitské koleji, která byla nedávno zrekonstruována zejména pro potřeby cestovního ruchu a jsem rád, že se jí podařilo zorganizovat a diskusi na tak důležité téma na celonárodní úrovni nastartovat. “ zakončil radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama