Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2014 10:50:04

Dětské skupiny

Dětské skupiny

NA ČEM PRACUJI !

V první řadě jde o návrh zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině.  Zmíněný zákon, který bude projednáván na červnovém zasedání sněmovny, si klade za cíl rozšířit dosud existující škálu služeb péče o předškolní děti a současně i vytvořit podmínky pro možný dřívější návrat rodičů malých dětí do pracovního procesu a na trh práce.

Dětské skupiny by mohly do budoucna představovat fungující alternativu mateřských školek. Jsou řešením nedostatečné kapacity ve školkách a cenové nedostupnosti soukromých školek. Budou je moci provozovat fyzické osoby, firmy i státní instituce a provoz dětských skupin nebude ziskový.

Vytvářením dětských skupin by zaměstnavatel umožnil ať matce či otci nepřerušit sociální a pracovní kontakty, nerezignovat na svoji kariéru a zároveň neztratit tolik nutný finanční příjem. K mému překvapení se nejen někteří politici, ale i političky nestaví příliš pozitivně k tomuto návrhu, který by mohl vést ke slaďování profesního a rodinného života. Budou-li nějakým způsobem okleštěny věkové hranice, bude se problém pouze přesouvat např. do družin. Pokud jste se někdo setkal s podobným projektem ať už u nás nebo v zahraničí, budu ráda, když se se mnou podělíte o svoje zkušenosti. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama