Zdeněk Toman

Nejdříve mi dejte možnost si s Vámi promluvit, potom suďte.
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2014 7:57:47

Dnešní komunismus není stejný jako před rokem '89

Dnešní komunismus není stejný jako před rokem '89

Stále se dostáváme do situace, kdy řešíme otázku, zda je KSČM stejnou stranou jako byla KSČ. Chceme - li společnost, kde jsou si všichni rovni musíme ji dostat na dnešní úroveň.

Komunismus je odjakživa brán jako demokratická společnost, kde neexistují třídy společnosti. Pravým významem slova demokracie je tzv. "vláda lidu". A o to se snažila jak KSČ, tak i dnešní KSČM. Rozdíl poté nalezneme již v samotných stanovách naší strany. Zastáváme pořekadlo "Chybami se člověk učí" . Není možné sestavit znovu společnost, která tu žila 40 let. Během ČSSR bylo napácháno mnoho chyb, ze kterých se dnešní KSČM ponaučila. Nám nejde o to, aby byli lidé zavřeni ve svém státě, či aby byli drženi na uzdě. Chceme - li demokratickou společnost musíme začít od základu. Svoboda - to je základ celé demokracie, kterou chceme zachovat. Ať už jakožto svobodu volného pohybu, či svobodu projevu. Dle Listiny základních práv a svobod na to má každý občan právo. Jakmile se ale přesuneme k beztřídní společnosti, zjistíme, že ji mnoho lidí odsuzuje. A jaký k tomu mají důvod? Majetek! Na jednoho bohatého člověka připadá cca 5 chudých. Myslíte si, že je to správné? Je mi naprosto jasné, že v komentářích pod článkem budou ti, kteří měli před rokem 1989 problémy, ti, kteří mají tolik majetku, o kterém se nikomu nezdá či ti, kteří byli vychováni s nenávistí vůči komunismu. Těmto lidem je asi naprosto zbytečné vysvětlovat, že jsme sice komunistická strana, ale přeformovaná do dnešní doby. Jediné, co si musí komunistická strana zachovat je hlavní myšlenka komunismu - dle K. Marxe - beztřídní společnost, ve které si je každý rovný. Ale naší předností není jen beztřídní společnost, je to i bezplatné zdravotnictví, školství, povinnost pracovat apod. Každý má přeci právo na to, aby byl bezplatně ošetřen, či mohl bezplatně studovat. Proč mohou studovat jen ti, kteří mají peníze či ti, kteří se zadluží jen proto, aby měli vzdělání?Je na čase, abychom se těmito otázkami začali více zabývat.Není přeci možné, abychom žili v takové společnosti, jako je ta naše Česká.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama