Zdeněk Toman

Nejdříve mi dejte možnost si s Vámi promluvit, potom suďte.
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2018 22:59:49

Toman(KSČM): Historie se opakuje, Gottwalda nemáme.

Toman(KSČM): Historie se opakuje, Gottwalda nemáme.

Na přelomu dvacátých a třicátých let minulého století byla komunistická strana rozpolcená jako dnes. Více kohoutů na jednom dvorku nedělalo dobrotu. Tehdy ale přišel všemi nesnášený Gottwald.

Nelze zapřít, že Klement Gottwald sjednotil československé komunisty v jednu silnou partaj. Když pomineme to, co se odehrálo po roce 1948, tak musíme uznat, že Gottwald byl člověk, který stranu spojil. V posledních měsících si stále častěji pokládám otázku „Kdy přijede Gottwald 21. století?“. Do doby, než někdo v českém komunistickém hnutí nezvedne kostru a nezačne pracovat na jediné, ale silné partaji, tak v životě nemůžeme počítat s tím, že bychom se jako KSČM mohli prosadit z více jak 15% procenty!

V České republice jsou oficiálně 4 komunistické strany. Kromě všude známé KSČM tu máme KSČ (Komunistická strana Československa), KSČMS (KOMUNISTICKÁ STRANA ČECH, MORAVY A SLEZSKA), a KSČ 21 (KOMINUSTICKÁ STRANA ČESKÁ 21). Už jen tento fakt napovídá, že není něco v pořádku.

Nejsem zastáncem procesů z 50. let minulého století, proto nemohu otevřeně říci „Chci druhého Gottwalda!“. Sám osobně mohu říci, že jsem zastáncem moderního socialismu (dříve „Socialismus s lidskou tváří“)

Chci jednu komunistickou stranu v ČR, která bude pracovat se všemi věkovými skupinami, protože například podpora mladých je minimální. Při pohledu na kandidátní listiny je zřejmé, že  mladé, začínající politiky plné nápadů a energie, nepustí vedení KSČM na místo starších kolegů (soudruhů), kteří se jež desítky let „zuby – nehty“ drží na svých křeslech. Tam, kde mladí ve straně nejsou, je nutné, aby základní organizace podnikly kroky vedoucí k nápravě.

Antikomunisté a voliči jiných politických stran se nám po právu smějí, že komunistická strana vymírá. A já, byť se mi to nelíbí, jim dávám zapravdu!

Změňme stranu! Změňme postoj vedení strany k mladým! Ale hlavně, sjednoťme všechny komunisty!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama