Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2014 8:23:47

Pivní seance TOP09? Babiš má rozum!

Pivní seance TOP09? Babiš má rozum!

Babiš má rozum, protože chodit na pivo s Kalouskem už se nevyplatilo mnohým. Od V. Bárty po M. Babáka a mnohé další.

 

Stalo se už takovým zavedeným koloritem TOP09 používat národní nápoj jako komunikační argument. V předvolebních kampaních zval kníže voliče na pivo do hospody a paradoxně o něm nikdo netvrdil, že je alkoholik jako o prezidentu Zemanovi. Dalším takovým „populárním“ krokem by mělo být setkání místopředsedy TOPky Kalouska u piva s ministrem financí Babišem. Ten má naštěstí rozum a nikam nejde. Stolování s Kalouskem už politicky zabilo několik našich politiků. Svého času, na to doplatil i V. Bárta.

Dodnes si pamatuji, jak jsem byl kamenován svými kolegy z vedení VV, abych se nenavážel do koaličního kolegy Kalouska a když jsem na něj podal první trestní oznámení, tak jsem na předsednictvu strany vyslechl hodinovou přednášku od kolegů co jsem to vlastně zač. Jediný, kdo se mě tehdy zastal byl Radek John. Tehdy jsem chtěl poprvé rezignovat na post místopředsedy pro boj s korupcí a nebýt Johnova zásahu, tak bych to taky udělal.

„Kamaráčofty“ s Kalouskem, ke kterému se mi sbíhaly materiály o korupčních kauzách, jako vosy na pivo, byly na začátku konce Věcí veřejných. Pravidelné obědy Vítka Bárty s Kalouskem jednou týdně jsem nechápal, a také mu je řádně vyčítal. „Kávičkové“ sedánky Michala Babáka na ministerstvu financí a nadšení z pana ministra financí ze strany mého kolegy, jsem už nechápal vůbec. Loajalitu Karolíny Peake k člověku, který na ní byl na jednání vlády sprostý a vulgární a psal si o ní sprosté básničky, jsem považoval za více než za loajalitu a nebo rozumné ustupování. I tohle byly důvody, proč jsem si osobně nikdy nechtěl sednout s panem Kalouskem za žádný jednací stůl, natož abych s ním šel na pivo a proč jsem odešel z vrcholné politiky.

Chápu tedy dnešního ministra financí Babiše, že nemá nejmenší chuť sednou si kamkoli za stůl s člověkem, jehož vysoká inteligence a nízký charakter mohou v opojení alkoholem a sebou samým vést k jednání od  nejhrubších vulgarit po fackování, jak je se již stalo u Kalouska skoro zvykem, ale rozhodně ne k něčemu konstruktivnímu. Babiš rozhodně nevypadá jako kamarád z mokré čtvrti a někdo, kdo si dá pivko s každým. Zejména, pokud „zadat si“ v tomto případě může mít souvislost s tím, aby se místopředseda TOP09 dozvěděl kdy na něj spadne nějaká ta žaloba za jeho „ministrování“. Povolení internetového sázení, OSTROJ OPAVA a pravděpodobně nějaký ten „stamilionek“ z oněch auditů za úhrady provedené bez faktur… To by to pivo určitě stálo zato, možná i nějaký ten panáček…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama