MUDr. Lubomír Nečas

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2014 14:24:26

Nemocnice ve Zlínském kraji byly v prvním čtvrtletí 2014 v kladných číslech

Nemocnice ve Zlínském kraji byly v prvním čtvrtletí 2014 v kladných číslech

Zlínský kraj

V měsíci červnu se konaly valné hromady všech čtyř krajských nemocnic. Součástí předkládaných materiálů obdrželi radní i výsledky hospodaření nemocnic za první čtyři měsíce letošního roku. Zatímco hospodářské výsledky minulého období se dostaly do záporných, tedy tzv. červených hodnot na základě výrazně restriktivní úhradové vyhlášky Ministerstva zdravotnictví ČR, výsledky za první čtyři měsíce 2014 dávají důvod k optimismu. Lze konstatovat, že celkový výsledek hospodaření za všechny čtyři nemocnice je kladný. Nemocnice kolem dvacátého června dokončují zaúčtování všech operací i za pátý měsíc 2014 a předsedové představenstev na valných hromadách předběžně informovali o dalším posunu výsledků hospodaření do černých čísel.

Nejvyšší kladný výsledek hospodaření má Uherskohradišťská nemocnice a.s., ale i ostatní nemocnice se přiblížily k hospodářskému výsledku oscilujícímu kolem nuly. Dále v měsíci srpnu by nemocnice měly obdržet zvýšené platby jako kompenzaci zrušených regulačních poplatků za hospitalizaci. Předpokládáme, že i tato skutečnost pomůže nemocnicím udržet i nadále své výsledky v kladných hodnotách.

Obchodní plány nemocnic byly pro rok 2014 schváleny s kladnými výsledky hospodaření a můžeme tedy konstatovat, že se tyto plány daří úspěšně naplňovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama