Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2014 14:44:38

Jednodušší cestování funguje v Královéhradeckém kraji čtvrtým rokem

Jednodušší cestování funguje v Královéhradeckém kraji čtvrtým rokem

Již čtyři roky mohou lidé v Královéhradeckém kraji cestovat na jednu jízdenku vlakem i autobusem. Integrovaný systém, který se podařilo zavést v celém regionu, také veřejnou dopravu zpřehlednil a zjednodušil.

 

Přinesl rovněž lepší návaznost spojů či odjezdy v pravidelně se opakujících intervalech. Lidé se tak snadno dostanou do práce, do školy, k lékaři, na nákupy či za zábavou.

Velkou výhodou našeho systému je, že je pružný a umožňuje rychlé změny vždy, když je to potřeba. Nedávno tak kraj například změnil vlakový jízdní řád na trati Týniště nad Orlicí – Broumov. Na základěpřipomínek zástupců měst a obcí jsme provedli několik zásadních úprav, které obyvatelům Broumovského výběžku usnadní cestování do Náchoda. Jde zejména o obnovení provozu vlaku z Meziměstí do Náchoda v pracovní dny či prodloužení školního vlaku o úsek Meziměstí - Teplice nad Metují pro zajištění dopravy do Hronova a Náchoda.

Integrovaný systém zkrátka umožňuje, aby kraj přizpůsoboval dopravu poptávce cestujících. Základním předpokladem ale je, aby spoje byly využívané, a jejich dotování mělo smysl. Královéhradecký kraj totiž každým rokem vydá na financování dopravní obslužnosti téměř 660 milionů korun, což představuje jednu z největších položek v jeho rozpočtu. Díky tomu jezdí vlaky a autobusy po celém regionu a poskytují cestujícím kvalitní služby.

S blížícími se prázdninami a časem letních dovolených budou veřejnou dopravu využívat čím dále tím častěji i turisté a návštěvníci, kteří do Královéhradeckého kraje přijeli za přírodou, památkami či aktivním odpočinkem. Věřím, že budou všichni při svém cestování spokojení a budou se do našeho regionu rádi vracet.

‡
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama