Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2014 10:36:48

Dopis Marxisticko-leninskému odbornému klubu

Dopis Marxisticko-leninskému odbornému klubu

Senátorka RNDr. Marta Bayerová byla dnes potvrzena kandidátkou do Senátu Parlamentu ČR za KSČM ve volebním obvodě č.54 - Znojmo.

Naše drahá senátorka RNDr. Marta Bayerová byla dnes potvrzena kandidátkou do Senátu Parlamentu ČR za KSČM ve volebním obvodě č.54 - Znojmo. Zveřejňuji dopis, který jsem v minulém týdnu zaslal Marxisticko-leninskému odbornému klubu, ve kterém uvádím na pravou míru informace okolo dění v okrese Znojmo.


Vážené soudružky, vážení soudruzi,

Jmenuji se Vojtěch Mišičák, jsem dlouholetým členem mládežnického komunistického hnutí v ČR a jsem asistentem senátorky RNDr. Marty Bayerové pro regionální kancelář.

V minulých dnech byl zaslán všem OV KSČM a členům ÚV KSČM dopis z OV KSČM ve Znojmě, ve věci revokace usnesení ÚV KSČM -  schválení kandidáta do Senátu Parlamentu ČR v obvodě č.54 - Znojmo.

Tento dopis podepsaný předsedou OV KSČM Znojmo, Miroslavem Vlašínem, je ale pouhou snůškou lží a polopravd. M. Vlašín v dopise píše, že při hlasování ÚV KSČM dne 29.3.2014 sehrála svou roli okolnost nerovnost ve známosti kandidátů mezi členy ÚV KSČM. Mohu Vás ujistit, že nerovnost ve známosti mezi s. RNDr. Martou Bayerovou a s. Ing. Petrem Krátkým je i mezi občany volebního obvodu Znojmo. Jsem ve Znojmě zpravidla dva dny v týdnu. Když procházím se s. Bayerovou městem, pozdraví ji pomalu každý druhý a v naprosté většině s úsměvem. Netvrdím, že je s. Krátký neznámou osobou, myslím si ale, že jej znají ve většině jen členové strany a rodiny studentů soukromé střední školy, kde je ředitelem.

Dále M. Vlašín píše, že s. Krátký byl navržen několika ZO KSČM, že byla jeho kandidatura schválena Okresní i Krajskou konferencí. Ano, OK KSČM ve Znojmě s. Krátkého schválila, a to jednohlasně, ale KK Jihomoravského kraje doporučila ÚV KSČM, aby hlasoval o obou kandidátech a o konečném kandidátovi rozhodl. Na toto má KK dle Stanov KSČM plné právo. Musím poznamenat, že si nejsem jistý, ani objektivností tvrzení o demokratickém rozhodování členů na okrese Znojmo, jelikož již v říjnu loňského roku, mi v průběhu kampaně k volbám do Poslanecké sněmovny PČR M. Vlašín sdělil, že s. Bayerová nebude kandidátkou, že OV KSČM má již rozhodnuto o tom, že bude kandidátem někdo jiný. Od té doby, co jsem asistentem s. Bayerové mi předseda OV ve Znojmě ani neodpovídá na pozdrav, tedy jsem s ním dále o tomto nemluvil.

V dopise je dále psáno, že s. Krátký má podporu vlasteneckých organizací v okrese Znojmo. K těm se počítá jistě i Klub českého pohraničí. V dopise je ale opomenuto, že s. Bayerové bylo v roce 2006 uděleno Čestné uznání Národní rady KČP za zásluhy o rozvoj KČP, za osobní statečnost a angažovanost při obraně českých národních zájmů. Na toto zřejmě úmyslně zapomněli i vedoucí představitelé KČP v Jihomoravském kraji.

Již výše rozporuji lež, která je uvedena v dopise, že s. Bayerovou nikdo v kraji nenavrhoval. Opakuji tedy, že KK doporučila ÚV KSČM projednat kandidaturu obou možných kandidátů.

Předseda Vlašín se dále odvolává na Stanovy KSČM, když cituje, že podle nich by KSČM měla být stranou masovou, fungující na základě vnitrostranické demokracie. K masovosti přispěl OV KSČM ve Znojmě tak, že přijal v tomto roce jen dva členy, ale při tom je v dopise psáno, že "se ozývají lidé ze všech stran", zřejmě asi z těch stran, které jsou znepokojeny s tím, že je velmi pravděpodobné že strana komunistická, obhájí své křeslo v Senátu PČR.

K závěru dopisu předseda Vlašín mírně vyhrožuje Ústřednímu výboru KSČM, že okresní organizace postaví v případě, že usnesení ÚV nebude revokováno s. Krátkého, jako nezávislého kandidáta a že někteří členové strany ukončí členství v KSČM. Zde jde o jasné a úmyslné poškození s. Bayerové a KSČM. Dále se obávám toho, že členové strany nejsou objektivně informováni. Jedním z důvodů, proč se tak domnívám je fakt, že ve stranickém tisku OV KSČM Znojmo - časopise Maják, jsou zveřejňovány články přejaté z novin Znojemsko, které již dlouhá léta dlouhodobě vyvíjí snahu poškodit mínění o s. Bayerové, jako komunistky, mezi občany.

Odporné lži o s. Bayerové ze sebe Miroslav Vlašín chrlil na mimořádném zasedání OV KSČM Znojmo, kdy tvrdil, že si po odstěhování své kanceláře z budovy OV KSČM Znojmo nechala novou vysvětit knězem. Je velmi zvláštní, že se na zasedání OV chlubil jeden ze členů OV KSČM Znojmo, že získal podpis pod petici za kandidaturu s. Krátkého i od bývalého senátora MUDr. Milana Špačka (KDU-ČSL). Ani slovem se předseda OV nezmínil, že na přesunu kanceláře s. Bayerové z budovy OV měl on podíl tím, že klíče od kanceláře půjčoval bez zeptání cizím lidem. Tvrdil zde také, že s. Bayerová nemá úctu ke starším lidem, že s. Bayerová říká že v politice nemají sedmdesátníci co dělat. S. Bayerová pouze říká, že heslo "mladí vpřed a staří na svá místa" jí rozhodně neimponuje. Tohoto zasedání OV se účastnil i 1. místopředseda ÚV KSČM s. Petr Šimůnek, ten Vám jistě tato má slova potvrdí.

Ze strany M. Vlašína se jedná o osobní mstu s. Bayerové za to, že ho odmítla dále zaměstnávat, na postu svého asistenta po zvolení do Senátu PČR, kdy jako její asistent v Poslanecké sněmovně PČR, nedokázal vykonat ani základní povinnosti, které na svém postu vykonávat měl. O tuto mstu se nyní pokouší přes členy a stranické orgány KSČM.

Z těchto důvodů Vás prosím o podporu soudružky Marty Bayerové na ÚV KSČM a o případné oslovení členů ÚV KSČM, aby se nepodíleli na revokaci zmíněného usnesení ÚV KSČM.

Se soudružským pozdravem, Vojtěch Mišičák, asistent senátorky RNDr. Marty Bayerové pro regionální kancelář
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama