Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2014 11:46:54

VANDAS (DSSS)

VANDAS (DSSS)

Nestoudné renty a odbornice Neumannová

 

VANDAS: Nestoudné renty a odbornice Neumannová

Tomáš Vandas, předseda DSSS

















29. června 2014
Občas se nestačím divit a nevěřícně kroutím hlavou. V českých politických vodách je dlouhodobě kalno a některé návrhy a informace ještě více navyšují pocit, že je tu něco zasmrádlého.

Takovým návrhem je doživotní renta pro ústavní soudce. Jen podotýkám, že plat řadového ústavního soudce je i s náhradami přes sto tisíc korun. V současné době se připravuje jejich zvýšení a například hrubý měsíční plat předsedy ÚS činí dnes i s náhradami 169 tisíc korun a má stoupnout na 211 tisíc korun. Místopředseda ústavního soudu má nově brát 181 900. Plat ústavního soudce - předsedy senátu - vzroste ze 122 200 na 152 300 korun. Jen tak letmým pohledem nejde o žádné žebrácké almužny. Nevím tedy, proč a na základě čeho by měli bývalí ústavní soudci pobírat k důchodu rentu ve výši 35 tisíc korun. Mají nadstandardní platy a podmínky a mohou se bez problémů finančně zabezpečit. Takovou možnost naopak nemají statisíce poctivě pracujících, kteří horko těžko vycházejí od výplaty k výplatě.

Další informace jistě potěšila ty, kteří mají strach o osud české armády. Obavy nejsou na místě, na ministerstvo obrany nastupuje coby poradkyně ministra Stropnického Kateřina Neumannová. Zřejmě jí k tomuto postu pomohla „odborná erudice“, kterou prokázala jako prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v lyžování v roce 2009. To skončilo naprostým krachem a stalo se noční můrou pro mnohé firmy a živnostníky. Dluhy se vyšplhaly na více jak 110 milionů korun, a to i přesto, že stát zaplatil ze státního rozpočtu skoro 1,5 miliardy korun, z rozpočtu města Liberce šlo asi 400 milionů a Liberecký kraj přidal přibližně 165 milionů. Právě paní Neumannová nese plnou odpovědnost za nakládání se svěřenými prostředky.

Ale jinak je u nás vše v pořádku. Lidé jsou spokojení, nákupní centra praskají ve švech a  vládne nám (ne)estébáček, co i tu koblihu pro štěstí lidí pustí…

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama