MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2014 13:17:45

Neschopnost ministra je důvodem konfliktů nemocnic a záchranných služeb

Neschopnost ministra je důvodem konfliktů nemocnic a záchranných služeb

Senátor MUDr. Vladimíra Drymla k současným konfliktům ve zdravotnictví mezi záchrannými službami a personálem nemocnic

„Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček je mimořádně neschopný manažer, který neumí  nastavit jasná pravidla a směrnice pro příjem pacientů. Samozřejmě není možné, aby pacienta vozila záchranná služba po kraji, ale nemocnice také nemohou přesáhnout svou kapacitu. Pan ministr místo aby rázně rozhodnul o podmínkách pro obě strany, akorát dává najevo nespokojenost, to ovšem není řešení“, říká senátor MUDr. Vladimír Dryml, který je zároveň ředitelem nemocnice ve Vrchlabí.

„Nemocnice nejsou nafukovací a počet lékařů na jednoho pacienta je dost málo, proto není vždy snadné přijmout vůz záchranné služby, nicméně rozumím i zdravotníkům, kteří mají zodpovědnost za zdraví převáženého. Je úsměvné, že si ministr Němeček neumí rychle a tvrdě udělat pořádek v nemocnicích, které přímo řídí a problém řeší zřízením komise, která tradičně nic nevyřeší. Na jeho neschopnost jednat tak doplácí pacienti i stresovaní zdravotníci .Záchranné služby si zase v rámci lidové tvořivosti tvoří v každém kraji podivná nezávazná doporučení pro transporty pacientů včetně letecké záchranné služby, a konečným výsledkem je chaos, který začíná ohrožovat pacienty. Situace je zralá na personální změny a ministr bohužel nezná, a ani nemá zájem o řešení akutních problémů praxe. Raději si cestuje s řediteli nemocnic po Ćíně“, upozorňuje senátor.

„Pokud si pan Němeček vzpomene během svého funkčního období, že je ministrem zdravotnictví, doufám že začne urgentně řešit spory záchranných služeb s personálem nemocnic. V našem oboru existují opravdu důležitější věci, než vést nekonečné dialogy o tom, kolik pacientů mohou nemocnice denně přijmout, aby jim lékaři dokázali zajistit dostatek péče“, uzavírá senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama