MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2014 14:58:00

Expertní komise pacienty nezachrání

Expertní komise pacienty nezachrání

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je pobouřený situací ve zdravotnictví, kde v současné době dochází k rozpadu spolupráce záchranných služeb a nemocnic.

„Místo aby ministr nastavil jasné pokyny a směrnice, raději zřídil expertní komisi, která už jednou existovala, akorát byla úplně k ničemu“, říká senátor.

„Problémy záchranných služeb a nemocnic nejsou pouze záležitostí Prahy, už léta řešíme rozpory ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, a ostatní krajské nemocnice na tom nebudou lépe. Ministerstvo by mělo urychleně předložit vládě a Parlamentu zákon, jak má záchranná služba postupovat, a jaké jsou její pravomoci k umístění pacienta ve zdravotnickém zařízení. Ministr Němeček je ovšem v celé záležitosti zcela pasivní“, upozorňuje Vladimír Dryml.

„Expertní komise vůbec nic neřeší, zdravotníci nemají čas při převozu pacientů volat komisi, že nemocnice nesouhlasí s hospitalizací. Dlouho očekávané řešení nedopadlo příznivě ani pro jednu stranu, v podstatě akorát v celé problematice přibyla nové byrokratická instituce, kam se mohou dodatečně obracet příbuzní pacientů. Personál nemocnic i záchranných služeb bude dále pod stresem, protože jim na ministerstvu není nikdo schopen určit, kdy ve své práci postupují správně, a kdy nikoliv“, uzavírá senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama