Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2014 18:50:00

Mrtví vojáci ve zbytečné válce

Mrtví vojáci ve zbytečné válce

Prezident M. Zeman jako hrdý nositel modré vojenské knížky v souvislosti s tragickou událostí úmrtí čtyř vojáků, při teroristickém útoku Talibánu v Afghánistánu hovořil o tom, že jejich oběť nebyla zbytečná, neboť mise v Afghánistánu má smysl.

Možná by pan prezident měl pozůstalým rodinám vojáků vysvětlit, v čem je vlastně ten vyšší smysl této vojenské mise, a zejména hodnota té nejvyšší oběti, kterou čtyři zabití vojáci učinili.

Nemá smysl hájit skrz na skrz zkorumpovaný režim Karzáího a jeho případných následovníků a pokoušet se přinést „světlo západní demokracie“ do země, jejíž občané o to zcela zjevně nemají zájem. Velký francouzský politik v souvislosti s intervenční válkou říkal: „Národy nemilují ozbrojené misionáře.“ A to je i můj názor.

Vláda by měla z Afghánistánu urychleně stáhnout zbývající vojáky.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama