Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 18:19:12

Oponenti zpřísněných protiruských sankcí musí být více slyšet

Oponenti zpřísněných protiruských sankcí musí být více slyšet

Jsem velmi znepokojen tím, že Spojené státy vyvíjejí nátlak na evropské státy, aby je donutily ke zpřísnění protiruských sankcí.

Pokud státy Evropské unie podlehnou tomuto nátlaku z Washingtonu a někteří oponenti zpřísněných protiruských sankcí nebudou nadále poukazovat na absenci objektivních důvodů, tak některé české firmy mohou očekávat, že nová vlna sankcí proti Ruské federaci bude mít na ně negativní dopad. Toto by nastalo za předpokladu, že by se EU rozhodla sankcionovat stejné ruské osoby a společnosti jako USA. Nejcitelnější negativní ekonomický dopad by pocítila Česká rafinérská, která odebírá ropu od Rosněfti a Plzeňská Škoda JS, která je vlastněná firmou Gazprombank. Bohužel tyto dvě ruské firmy jsou na americkém sankčním seznamu.

Nejen já doufám, že Evropská unie vezme v potaz, že její ekonomika není v takovém stavu, aby mohla v budoucnu sankciovat stejné ruské osoby a společnosti tak, jako Spojené státy. Ty de facto chtějí, aby se defenitivně znepřátelilo Rusko s Evropskou unií. Neboť kdyby to nastalo, tak by USA donutily Evropany, aby otevřeli svoji ekonomiku ve prospěch USA.

I čeští politici nejen na půdě Evropského parlamentu by si měli uvědomit, že jakékoliv sankce namířené proti Ruské federaci poškodí v prvém případě toho, kdo tyto sankce uvedl do praxe. Evropská ekonomika musí prosperovat, nikoliv stagnovat, či opět spadnout do recese.

Politici, kteří zavádějí sankce vůči Ruské federaci, jsou slepí, hluší a pomstychtiví. Neboť ti, kdo rozšiřují sankční seznam Evropské unie, chtějí přenést všechnu vinu, týkající se ukrajinské problematiky, na vrub Ruské federace.

Za eskalaci ukrajinské problematiky nese hlavní vinu Západ, nikoliv Ruská federace, která několikrát naléhavě apelovala na evropské státy k organizaci stabilního procesu usmiřování stran na Ukrajině.

Sankce jsou vždy dvojsečné a uvalené proti Ruské federaci poškodí v konečném důsledku obyvatele Evropské unie.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama